GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, düzenlediği basın toplantısıyla 283 günlük belediye başkanlığı boyunca yaptıklarını ve 2015 yılı için hedeflerini anlattı.

Çimen, Belediye meclis salonundaki toplantıda, AK Parti iktidarları döneminde Gümüşhane'nin 4,5 milyar liralık yatırım aldığını, şehrin birçok alanda gelişme gösterirken yerelde pay alamadığını belirterek, 30 Mart seçimlerinin ardından devraldıkları belediye başkanlığında ilk olarak 13 olan birim sayısını 18’e çıkardıklarını söyledi.

Şehrin biriken sorunlarının fazla olduğunu ve marka kent yolunda oluşturdukları bu ekiplerle 2015 yılının bir atılım yılı olacağını dile getiren Çimen, "Bu şehirde ben ne kadar sorumlu isem ekibimizin her bir bireyi de o kadar sorumlu olacak. Onlar da elini taşın altına sokacak. Marka kent yolunda beraber yürüyeceğiz. Yeni Türkiye ve yeni Gümüşhane anlayışıyla ana sorunların neler olduğunu çok iyi biliyoruz. 2018 yılına kadar şehrin tüm altyapı ve çevre sorunlarını çözeceğiz. Bu anlayışla Gümüşhane'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılına kadar başta içme suyu olmak üzere sorunların çözümü için gece gündüz çalışıyoruz" dedi.

Çimen, Gümüşhane'de mevcut kanalizasyonların yüzde 50'sinin doğrudan Harşit Çayı'na aktığını belirterek, şöyle devam etti:

"Bu sorun bugüne kadar hep ötelenip halının altına atıldı. Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yürütülen Harşit Çayı Islah Projesi'ne Türkiye'de ilk kez kanalizasyonu da eklettik. Böylelikle bu sorunu halletmiş olacağız. Bu projemiz yaklaşık 3,5 milyon liraya mal olacak. Projede 22 kilometre uzunluğundaki kanalizasyon hattı belediye öz kaynakları kullanılmadan yapılacak. Bugüne kadar tuttuğumuzu kopardık. DSİ Türkiye'de ilk defa böyle bir uygulama yapıyor. Proje bittiğinde Harşit bu şehrin gerdanlığı olacak. Sosyal belediyecilik anlamında herhangi bir eksiğimiz yok."

Geçmiş dönem belediye tarafından başlatılan projeleri de devam ettirdiklerini kaydeden Çimen, şunları kaydetti:

"Özellikle belediyenin yaptığı Müze Evleri konutlarında 30 Ağustos teslim tarihiyle ilgili yüklenici firma bizi yanılttı. Bununla birlikte kamuoyunda 'belediyenin kasasında 5 milyon lira var' şeklinde açıklamalar yapılıyor. Bu durum gerçeği yansıtmıyor. Şu an konutların tapuları hazır. Teslimatlara başladık. Belediye olarak bazı projelerin gerçekleşmesinde kardeş belediyemiz Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile İstanbul'daki bazı ilçe belediyeleri ve Erzurum Büyükşehir Belediyesinden de destek alacağız. Bu kapsamda trafik sorununun çözümü noktasında İstanbul'dan uzman ekibi şehrimize getirdik. Ekibin tavsiyeleri sonrasında gerçekleştirilen uygulamayla 30 yıllık sorunu çözdük."

Çimen, 2015 yılı içinde seçim taahhütleri arasında yer alan yürüyen merdivenlerden ikisini kuracaklarını belirterek, "Yıl içerisinde yapılacak örnek çalışmalarla şehirde değişim hissedilecek. Belediye Başkanlığının bugüne kadar stratejik planı yoktu. Bununla ilgili çalışmalar başlattık ve ilk etapta 60 civarında çözülmesi gereken sorun belirledik. Otogar ve arkasında bulundan Daltaban Sanayi Sitesini önümüzdeki yıllarda oradan kaldırılacağız. O bölgeye belediye hizmet binası ile Kültür merkezi yapmayı planlıyoruz" dedi.

Kamuoyunda eleştirilere neden olan hayvan barınağıyla ilgili açıklama yapan Çimen, "Sokak hayvanları bir gerçeğimiz. Rehabilite edilmeli. Barınak ilk etapta 5 ilde yapılacak. Bunlardan biri de Gümüşhane. Öyle gazetelerde yazıldığı gibi bölge illerinden gelen hayvanlar toplanmayacak, sadece Gümüşhane'deki sokak hayvanları için yapılıyor. Büyük bir kısmı hibe olarak yapılacak projenin bedeli 2 milyon liranın üzerinde. Mevcut barınağın yakınındaki 30 dönümlük alan proje için belediyemize tahsis edildi. Baharla birlikte başlayacağız" diye konuştu.

Toplantıda, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Erdem ve birim müdürleri de hazır bulundu.