Yetkililer, şehidin Sivas’ın Kangal ilçesi Sacayağı köyünde yaşayan ailesine acı haberi verdi. Anne Hatice ve baba Ömer Koçak, oğullarının şehit olduğunu öğrenince büyük üzüntü yaşadı. Şehit haberini alan yakınları köye gelerek aileye taziyelerini iletti. Şehidin babaevine Türk bayrağı asıldı. Baba Ömer Koçak, oğluyla son alarak dün akşam telefonla görüştüğünü belirterek, "Hiçbir şey demedi. ’Sesin niye öyle geliyor?’ dedim. Sadece ’Baba operasyondayım, telefonu kapat. Akşam seni ararım’ dedi. Sivas’taydım köye geldim. Aradım, cevap vermedi. Bazen nöbette olduğu için daha da aramadım." diye konuştu.



HEM KIZ KARDEŞİNİN HEM KENDİSİNİN DÜĞÜNÜ VARDI
Enes’in bayramdan sonra düğünü olduğunu anlatan Koçak, "Hem kız kardeşinin hem kendisinin düğünü vardı. İkisini de yapacaktık. Hem beni yaktı hem nişanlısını yaktı. Allah’tan gelen baş ile göz üstüne. Allah onları kahretsin." dedi. 

TELEFONU ÇALDI ÇALDI KİMSE AÇMADI
Anne Hatice Koçak ise "Bayramdan sonra düğününü yapacaktık ama olmadı." diye konuştu. Koçak, "Enes ile dün saat 17.00’de görüştük. ’Baba konuşamıyorum, sonra konuşalım’ dedi. Ondan sonra telefonu çaldı çaldı ama kimse açmadı. Sabaha kadar aradım. Düğünü vardı, nişanını yapmış, eşyalarını da almıştım. Şimdi ne yapacağım. Vatan sağ olsun, bir Enes gider, bin Enes gelir. Arkadaşları inşallah kanını yerde bırakmaz." ifadelerini kullandı.