Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’in 21. haftasında deplasmanda Medicana Sivasspor’u 3-2 mağlup etti.
Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, "Burada zor bir maç oynayacağımızın farkındaydık. Son haftaların özellikle Sergen hoca geldikten sonra çıkışta olan bir takım, iyi oynayan, beraber oynayan bir takım. Soğuk hava şartları nasıl bir oyunun bizi beklediğini önceden kestirmenin zor olduğu bir maçtı. Maça iyi başladık golü de bulduk ama golden sonra farklı oynamaya başladık. Uzun toplarla oynamaya başladık. Bu da rakibin etkinliğini artırdı. Son dakikalarda hakemin de verdiği hatalı kararlarla tansiyon biraz yükseldi. Oyundan kopmamıza neden oldu. Şükürler olsun ikinci yarıdaki oyunumuzla maçı kazanmayı başardık. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Medicana Sivassporlu futbolcuları da tebrik ediyorum. Zorlu hava şartlarında iyi mücadele ettiler. Her iki takım da bu hava şartlarında gerçekten sadece futbol oymaya çalıştı” dedi.
"POZİSYON ÖNÜMDE OLDUĞU İÇİN TEPKİM OLDU"
Karşılaşmanın ilk yarısı sonrası hakeme yaptığı yoğun itirazların sorulması üzerine Hamzaoğlu, ”Sergen haklı bizim de bugüne kadar hakemlerle işimiz olmadı. Pozisyon önümde olduğu için tepkim oldu. Bizim de hatalarımız olacak biz de insanız biz de patlayacağız, hep içimize ata ata nereye gideceğiz. Bizi kimse düşünmeyecek mi? Zaman zaman bunları yapıyoruz. Hakemler, oyunculara, antrenörlere karşı asla kasıtlı bir şeyimiz olamaz. Onların hatalarına tepkiliyiz. Kazanmak isteğimizden başka bir şeyden dolayı değil” diye konuştu.
"HERKES İŞİNİ YAPARSA BAŞARI KAÇINILMAZ OLUYOR"
Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat’ın ’başarıdaki pay hocamızındır’ sözlerinin hatırlatılması üzerine de Hamzaoğlu, “Başarıda; en üstten, malzemecimizden, çalışanlarımıza kadar herkesin payı vardır. Aynı başarısızlık da olduğu gibi. Bence daha yapacak çok şey var. Başarılıysak da ben de sadece kendi payıma düşeni alabilirim. Yoksa hiç kimsenin hiçbir şeyi başarmaya gücü yetmez. Bu bir ekip oyunu, yönetimden çalışanına kadar herkesin emeği var. Herkes işini yaparsa da başarı kaçınılmaz oluyor“ şeklinde konuştu.
Hamzaoğlu, ligde büyük takımların kollandığını düşünmediğini ve lig sonuna kadar şampiyonluk yarışının içerisinde olacaklarını söyledi.
MEDİCANA SİVASSPOR CEPHESİ
Medicana Sivasspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın, karşılaşmada çok basit goller yediklerini ifade ederek, “Gerçekten kaybetmeyebilirdik. Oyunun tamamına baktığımız zaman maalesef çok basit goller yedik. Bu seviyeye çıktığınız zaman böyle basit goller yerseniz, böyle büyük maçlarda puanla ayrılmak gerçekten zor oluyor. Ancak saha içerisinde maalesef böyle hatalar yapabiliyoruz. Bazen konsantrasyonumuzu kaybediyoruz. İyi mücadele ettik. Oyunun genelinde oyunu geriden takip etmek bizim için iyi olmadı. Sürekli geri düştük, oyun içerisinde özellikle 1-1 iken pozisyonlarımız var. Belki biz skor avantajını yakalasaydık, aynı şekilde işin devamını getirebilirdik. Söylenecek fazla bir şey yok. Uzun bir maraton kaybedebiliriz, kaybedeceğiz, ligde her maçı kazanamazsın. Çok çabuk toparlanıp önümüzdeki hafta ve ondan sonraki oynayacağımız maçlara konsantre olmamız lazım. O maçlar bizim için değerli. Bundan sonra bizim için inşallah daha iyi olur. Bundan sonra böyle basit hatalar yapmamaya çalışacağız“ dedi.
“KAYBEDİLEN MAÇLARDA HEP BAŞKALARINI SUÇLUYORUZ”
Medicana Sivasspor’un golünden sonra Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu’nun hakemlere tepki göstermesinin sorulması üzerine Yalçın, “Ligdeki birçok teknik direktörde böyle alışkanlık oldu. Kaybedilen maçlarda televizyonlarda hep başka kişileri suçluyoruz, hakemleri suçluyoruz. Bizim teknik direktör olarak yapmamız gereken kendi oynadığımız takımın oyununa bakmak. Bizim de penaltımız verilmedi, ben de onu söyleyeyim ama hakem vermiyor, ya da görmüyor. Hakemler de hata yapabilir, verilen faulde senin gol yemen gerekiyor mu, illa gol mü olacak. 20-25 metreden faul veriliyor. Penaltı vermedi ki hakem faul verdi. Bence çok anlamsız. Teknik direktörlere bir tavsiyem var; hakemleri çok fazla ortaya koymamak lazım. Oynanan müsabakalarda önce kendi takımın oynadığı oyuna bakacaksın, ondan sonra başkalarını suçlayacaksın” diye konuştu.
Sneijder ile ilgili yorumculuğunda söylediği sözlerin hatırlatılması üzerine Yalçın, ”Sneijder konusu yorumculuğumda söylenmiş bir cümleydi şu anda teknik direktörlük yapıyorum, yorumculuk yapmıyorum. Yapsam çok farklı konuşabilirim. Şu anda teknik direktör olmam itibariyle rakip takım oyuncuları ile ilgili yorum yapmamın çok doğru olacağını düşünmüyorum” ifadelerini kullandı.
Beşiktaş polemiklerinin kendisini rahatsız ettiğini aktaran Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Polemik konusu oldu hafta içinde bu konu ama kesinlikle çok sağlıksız bir konu olduğunu düşünüyorum. Çünkü bir tarafta şampiyonluğa oynayan bir takım, bir tarafta küme düşmeye oynayan bir camia var. Şu anda işimizi yapmaya çalışıyoruz. Bu tür polemikler asla doğru değil, hele ligin bu zamanında hiç olmaması gereken konular bunlar. O yüzden bu tür konuları bir kenara bırakalım, işimizi yapalım, çalışalım sezon sonunu bir görelim, ondan sonra onun değerlendirmesini yaparız. Şu anda bu tür dedikoduların çıkması gerçekten çok sağlıksız ve herkes adına üzüntü verici. Çünkü herkesin bir işi var, herkes bir şeyleri becermeye çalışıyor. Bunlar sadece kafalarımızın başka yere gitmesini sağlıyor. O yüzden bu konuların bizimle hiç alakası yok."