Ünlü karikatürist Galip Tekin, Beşiktaş Arnavutköy'deki evinde ölü bulundu. Polis ekipleri Tekin'in ölümü ile ilgili çalışma başlattı. 

Beşiktaş Arnavutköy Boyalıköşk Sokağı'nda oturan ünlü karikatürist Galip Tekin, evinde ölü bulundu. 59 yaşındaki Tekin'in ilk bulgulara göre evin içerisinde düşerek öldüğü söylenirken, cenazesi ablası tarafından bulundu. Tekin'in şüpheli ölümü 112 ekipleri tarafından tespit edilirken, eve savcı bekleniyor.

SANAT DÜNYASI YASTA

Haberi arkadaşı Yılmaz Aslantürk Twitter hesabından paylaştı. Tekin'in yaşamını yitirdiğini karikatürist Selçuk Erdem, "Çok çok üzgünüm, ustalarımızdan Galip Tekin'i kaybettik" ifadeleriyle duyurdu. Galip Tekin'in vefat haberini alan meslektaşıları, dostları ve sanat dünyasının tanınmış isimleri duydukları üzüntüyü Twitter adresinden gündeme getirdi. 

Selçuk Erdem‏: Çok çok üzgünüm, ustalarımızdan Galip Tekin'i kaybettik.

Ünsal Ünlü: Öyle bir yetenek bir daha zor gelir... Türkiye'nin en büyük çizerlerinden birini, Galip Tekin'i kaybetmişiz... Nur içinde yatsın...

Çağan Irmak: Hayal dünyamızın huzursuz prensi, tedirgin edici yanlarımızın, en insani korkularımızın çizeri büyük yaratıcı Galip Tekin. Saygıyla anıyorum

GALİP TEKİN KİMDİR?

Kariyerine Oğuz Aral yönetimindeki dönemin en çok satan mizah dergisi Gırgır'da başlayan Galip Tekin, 20 Nisan 1958 Konya doğumlu. Fantastik ve bilim kurgu tarzdaki eserleriyle tanınan çizgi romancıdır.

KAYNAK: DHA