Gürkay GÜNDOĞAN- Hamza DEMİR/ZONGULDAK, () - ZONGULDAK'ta, evliliği boyunca şiddete dayanamayıp boşanma davası açtığı eşi 53 yaşındaki Ayhan Ercan'ın kızı 16 yaşındaki Funda'yı öldürmesiyle dünyası yıkılan 49 yaşındaki Meliha Ercan, şimdi küçük kızı ile yeni bir hayat kurmaya çalışırken acı dolu yılların da kitabını yazıyor.
Ev kadını Meliha Ercan, 1995'te evlenip Funda ve Tutku adında iki kız çocuk sahibi olduğu muhasebeci Ayhan Ercan'dan yıllarca fiziksel ve psikolojik şiddet gördü. Meliha Ercan, evliliklerinin son 5 yılında 3 kez boşanma davası açtı. Ancak her seferinde kızları için boşanmaktan vazgeçti. 2011'de ise artık yaşadıklarına dayanamayıp annesinin evine gitti. Meliha Ercan, kızları için görüşmeye devam ettiği eşine ayrıldıktan 2 yıl sonra 5 Eylül 2013'te 4'üncü kez boşanma davası açtı. 
EŞİ KIZINI ÖLDÜRDÜ
Meliha Ercan, davayı açtıktan 6 gün sonra ise hayatının en büyük acısını yaşadı. Ereğli Güzel Sanatlar Lisesi 9'uncu sınıf öğrencisi Funda, Ereğli'ye yatılı okula gitmeden önce kardeşi Tutku'yu da alarak babasına vedalaşmaya gitti. Kızlarının yanında alkol alan Ayhan Ercan, eşinin başka birisiyle ilişki yaşadığını ve bunu kendisinden gizlediğini düşünerek kızı Funda'yı tabanca ile başına ateş ederek öldürdü. Zonguldak 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılanan Ayhan Ercan, geçen yıl 28 Mayıs'ta sonuçlanan davada ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.
YENİ HAYAT KURMAYA ÇALIŞIYOR
Eşinden boşanmak isterken kızını kaybeden ve dünyası yıkılan Meliha Ercan, şimdi küçük kızı 14 yaşındaki Tutku ile yeni bir hayat kurmaya çalışıyor. Yanına yerleştiği annesi Hayriye Yücel 4 ay önce ölen Meliha Ercan, kızıyla ayakta kalma mücadelesi verirken, acıyla geçen yılların da kitabını yazıyor. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nden aldığı 500 lira çocuk yardımı ile geçimini sağlayan Meliha Ercan, evin bir köşesini de ölen kızına ayırdı. Ercan, her gün kızının gitarı, kemanı ve fotoğraflarından oluşan köşede gözyaşı döküyor.
'ÇOCUKLARIMLA YILLARCA ŞİDDET GÖRDÜM'
Evliliği boyunca mutlu olamadığını, eşinin her akşam eve alkollü geldiğini belirten Meliha Ercan, şöyle dedi:
"Çocuklarımla yıllarca fiziksel ve psikolojik şiddet gördüm. Çocuklarım hep kaçarak, korkarak ders çalışıyordu. Uykudan uyandırıp çocuklara bağırıyordu. Çocukları için birçok şeye katlandım. Biz onu balkonda beklerdik. Sallanarak geldiğini görünce kızlara 'hadi gidelim' diyordum. Evin arkasından dışarıya çıkıyorduk. O şişe fırlatıyor, kılıç getiriyordu. Kömürlükte kalıyorduk soğuk kış günlerinde. O susunca gizlice tekrar eve giriyorduk. Kızımı öldürdüğünde beni aradı. Bana, 'Fundam öldü' dedi. İşte o gün bitti benim için hayat. O gün kızıma 'gitme' dedim. Ama gitti. Yetişemedim ona."
'KİTAP YAZIYORUM'
Yaşadıklarını atlatabilmek için psikolojik destek aldığını ve küçük kızıyla hayata tutunmaya çalıştıklarını ifade eden Meliha Ercan, şöyle devam etti:
"Kızım hiç unutulmak istemezdi. Ben kızımı asla unutturmayacağım. Bir kitap yazmaya başladım onun için. Hayattaki en güzel şeyim çocuklarımdı. İnşallah kızımın 18'inci yaş günü 12 Kasım'da bu kitabı bastıracağım. Kitapta benim ve kızlarımın hayatı olacak. Herkesin ders alabileceği bir kitap olacak."

FOTOĞRAFLI