Royal Halı Türkiye Kupası çeyrek final mücadelesinde Anadolu Efes ile karşılaşacak olan Galatasaray Liv Hospital’da başantrenör Ergin Ataman, kupayı kazanma hedefiyle Gaziantep’e geldiklerini söyledi.
Türkiye Basketbol Federasyonu’nun (TBF) internet sitesine açıklamalarda bulunan Ataman, birbirinden güçlü sekiz takımın Gaziantep’te mücadele edeceğini belirterek, "İlk turda Anadolu Efes ile oynayacağımız karşılaşma Turkish Airlines Euroleague derbisi şeklinde geçecek. İki takım da birbirinden güçlü ve önemli silahlara sahipler. Belki bizim en güçlü silahımız olan Carlos Arroyo bu karşılaşmada olmayacak ama biz onun eksikliğini kapatacak yetenekte oyunculara sahibiz. O açıdan kendimize güveniyoruz. Anadolu Efes’e de çok büyük saygı duyuyoruz. Oynadıkları basketbola, teknik ve oyuncu kadrolarına saygı duyuyoruz. Ama biz de elimizden geldiğince, öncelikle çeyrek final maçını kazanarak yolumuza devam etmeyi hedefliyoruz. Biz buraya tüm takımlar gibi kupayı kazanma hedefiyle geldik" dedi.
"ÖZEL BİR STRATEJİ KULLANACAĞIZ"
Anadolu Efes maçı öncesinde taktik ağırlıklı antrenmanlar yaptıklarını ve özel bir strateji kullanacaklarını ifade eden Ataman, "Rakibimizi iyi tanıyoruz. Ligde sezon başında oynadığımız karşılaşmayı kazanmıştık. Ama o zaman kadromuz farklıydı. Dediğim gibi hem bizim hem de onların güçlü ve zayıf noktaları var. Biz, rakibin zayıf olduğu noktalarla vurmaya çalışacağız. Sonuçta Anadolu Efes’in çok tecrübeli bir antrenörü var. Biz antrenörler teknik olarak mücadelemizi versek de maçı kazanacak olan oyuncular olacak" diye konuştu.
"UZUN YILLAR TAKIMIN BAŞINDA KALMAK İSTİYORUM"
Şahinbey Spor Salonu’nda yaptıkları antrenman sonrasında taraftarların hem takıma hem de kendisine gösterdiği yoğun ilgiye de değinen tecrübeli antrenör, “Sağolsun taraftarlarımız bizi ziyarete geldiler. Yaklaşık 30-40 kişi civarında bir grup geldi. Bize baklava ikram ettiler. Ben de onlara bir konuşma yaptım. Bu konuşmanın üç maddesi vardı. Birincisi; bize burada destek oldukları için. Günlerdir bana sosyal medyada çok büyük destek veriyorlar. Bu nedenle onlara teşekkür ettim. İkincisi; Anadolu Efes maçında rakibimizin de ülkemizi gururla temsil eden bir Türk takımı olduğunu ve bu nedenle de onlara saygı duymaları gerektiğini onlardan rica ettim. ‘Onlara saygı duyun, bizi destekleyin ama biz kazanalım’ dedim. ‘Turnuva boyunca finale gidene kadar asaletimizi bozmayalım’ şeklinde konuştum. Üçüncüsü de inşallah uzun yıllar Galatasaray başında bu sevgiye karşılık olarak takımın basketbolda büyümesinin başında olmak istediğimi onlarla paylaştım” açıklamasında bulundu.
"HİÇBİR ZAMAN VAZGEÇMEYECEĞİZ"
Galatasaray’da basketbol şubesinden sorumlu yönetici olarak göreve gelen Ural Aküzüm ile ilgili de açıklamada bulunan Ergin Ataman, şunları söyledi:
“Yönetim Kurulunda yeni bir görevlendirme oldu. Bu, tamamen yönetimin bir kararı, onun için bu seçime saygı duyuyoruz. Ural Aküzüm’ü yakından tanıyorum. Son derece pozitif enerji yayan, iletişimi çok kuvvetli ve hem bizlerle hem de oyuncularla iletişim içerisinde olacağına inandığım, sinerjiye inanan bir yönetici. İleride Galatasaray’da çok büyük yerlere gelebilecek genç bir yönetici arkadaşımız. Onunla birlikte mücadelemiz devam edecek. Hep söylediğim şey, biz hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz ve Galatasaray’ı yukarıya çıkartmak için Ural’ın önderliğinde mücadelemiz devam edecek."