İzmir’in Ödemiş ilçesinde, kestane zararlılarıyla mücadele etmek amacıyla verilen eğitimlerde başarılı olan kursiyerlere sertifikaları verildi.
Ödemiş ilçesinde, belediyenin ve İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’nün girişimleriyle düzenlenen ’Kestane Zararlılarıyla Mücadele’ eğitiminde başarılı olan kursiyerlere sertifikaları düzenlenen törenle takdim edildi. Ödemiş Kültür Merkezindeki törende konuşan Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, eğitimin önemine değindi. Badem, "Vatandaşlarımızın ellerinin nasırlarıyla ürettiklerini paraya dönüştürmek için çalışacağız demiştik. Orman Bölge Müdürlüğümüzle yaptığımız çalışma sonucunda Kasım ayında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdik. Geçen süre içinde Orman Bölge Müdürlüğümüz tarafından eğitim çalışması yapıldı. Bu eğitimler sonucunda bir tek ağacımızı bile kurtulsa, büyük bir kazanç olacaktır. Dedelerimizden kalan bu ağaçların korunması ve sahip çıkılması, kentimize sahip çıkmak demektir. Bizler de bu mirası gelecek nesillere bırakacağız” dedi.
Orman Bölge Müdür Vekili Muhsin Köse ise, kestane ağaçlarında hastalıkların çoğaldığını aktararak, yeni bir proje ile ürettikleri fidanları üreticilere teslim edeceklerini söyledi.