Daha önce de yapılan çalışmalarda mahalledeki bazı yolların araç trafiğini zorlayacak şekilde dar olması nedeniyle bazı mahalle sakinleri samanlık ve bahçe duvarlarını kendileri yıkmıştı. Ekiplere yardımcı olan mahalle sakinleri şimdi de ellerine kürek alarak çalışmalara katılıyor.

Mahalle sakinlerinden 83 yaşındaki Kemal Karabacak önceden köylerde imece ile işlerin halledildiğini hatırlatarak, "Şimdi de mahalle sakinleri olarak belediyemize yardımcı oluyoruz. Bu yaşıma geldim ben ilk kez mahallemizde böylesi bir çalışma gördüm. Tabi ki bizler de elimizden geldiği kadar belediyemize yardımda bulunacağız" dedi.

Arslançayır Mahallesi Muhtarı Kurtman Yılmaz ise Havza Belediye Başkanı Murat İkiz’e teşekkür ederek "Mahalle olarak belediyemizin hizmetlerinden oldukça memnunuz" diye konuştu.

Arslançayır Mahallesi'ni ziyaret eden Belediye Başkanı Murat İkiz bir müddet çalışmaları yerinde inceleyerek ilgililerden bilgi aldı.

İkiz, mahalle sakinlerine teşekkür ederek, "Mahalle sakinlerimizin bu örnek davranışı ile ekiplerimizin işleri oldukça kolaylaştı. Umarım bu davranış diğer mahallerimize de örnek teşkil eder. Vatandaşa rağmen hiçbir iş başarıya ulaşmaz. Yapılan her işte vatandaşımızın desteğini almalıyız. Bu işbirliği olduğu sürece mahallerimize ulaşacak hizmet hızlı bir şekilde hem de daha kaliteli bir şekilde olacaktır. Mahalle sakinlerimize bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi.