Adıyaman Üniversitesi, Adıyaman’ın ve üniversitenin sosyal ve kültürel hayatına katkı yapmak, Adıyaman Üniversitesi’nde yapılan etkinlikleri ve bilimsel çalışmaları kamuoyu ile paylaşmak amacıyla kendi radyosunu kuruyor.
Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) ile yapılan yazışmalar sonrasında Adıyaman Üniversitesi kendi kaynağını oluşturarak FM dalgası 95.3 frekansından yayın yapmak üzere radyo yayını başlatacak. Kültür ve sanat içerikli yayın çizgisine sahip olacak olan radyo karasal olarak yayın yapacak.
Yayın hayatına başlayacak olan radyo, Adıyaman Üniversitesi ile kamuoyu arasında köprü görevi görecek. Ayrıca radyo, Adıyaman Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Görsel, İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölümü’ne kayıt yaptıran öğrencilerimiz için staj ve kendilerini geliştirecek bir alan oluşturacak.
Adıyaman Üniversitesi, bir yıl önce kurulan Web TV’si ile programları canlı olarak aktarmaya devam ederken kurulacak radyo ile de sesini duyuracak.
Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, yeni radyonun Adıyaman ve Adıyaman Üniversitesi’ne hayırlı olmasını dilerken, Üniversite öğrencilerine ve topluma yapacağı katkı nedeniyle şimdiden çok mutlu olduklarını belirtti.