Bilecik’in Bozüyük İlçe Müftülüğü tarafından Kur’an kursları yararına kermes düzenlendi.
Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan kermes programı açılışı, protokol konuşmalarıyla devam etti. İlk olarak konuşan Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, yardım yapabilmek için başkalarının aklına ihtiyaçları olmadığını söyledi. Halisane bir şekilde müftülüğün yaptığı projelere destek olduklarını belirten Bakıcı, kermese destek vererek Kur’an kurslarında eğitim alan çocuklara destek olunabileceği kaydetti.
İlçe Müftüsü Selami Bağcı da, açılan kermesin hayırda yarışma faaliyeti olduğunu söyledi. Müftü Bağcı, “Bu kermesimiz, Kur’an kurslarımızda faaliyet gösteren öğrencilerimize destek amaçlı açılmıştır. İlçemizde 37 Kur’an kursumuz faaliyet gösteriyor. Bunlardan 2 tanesi yatılı hafız Kur’an kursu. O Kur’an kursları ki, o beldenin, mekânın ve ülkenin sigortasıdır. Kazanın, belanın, musibetin defedilmesine vesile olan unsurlardır. Bunun için müftülük olarak prensibimiz her mahallede, her imkân bulduğumuz yerde Kur’an kursu açmak, Kur’an öğretimini kardeşlerimizin hizmetine en iyi şekilde sunabilmektir” dedi.
Konuşmaların ardından protokol mensuplarınca kermesin açılışı yaptı. Cumhuriyet meydanındaki kermes açılışına, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, Belediye Başkan yardımcıları, AK Parti Bilecik İl Başkanı Kadir Bayrak, İlçe Başkanı Mesut Çetin, AK Parti Bilecik milletvekili adayı Ramazan Kurtulmuş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, kurum müdürleri, Kur’an kursu öğreticileri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.
Kermesin 1 hafta süreyle açık kalacağı belirtildi.