Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından birincisi düzenlenen ‘Aşıklar Ozanlar ve Şairler Bayramı’ etkinliği için 10 ülkeden ve 81 ilden yüzlerce aşık, ozan ve şair Kahramanmaraş’a geldi.

Etkinliğe katılan şairler, ozanlar ve aşıklar atışma, muamma, leb değmez, güzelleme, türkü ve şiirlerle katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Cevdet Kabakçı yaptığı konuşmada, “Kahramanmaraş şiirin ve edebiyatın başkenti, geçen yıllarda bununla ilgili çalışmalar yapıldı. Büyükşehir belediyemiz Kahramanmaraş’ımızın ağıtlar ve destanlar kitabını dört cilt hazırlayarak kütüphanelerimize koydu. Türk edebiyatında hazırlanmış önemli bir dört ciltlik bir eser. Türkiye’deki tüm üniversitelere ve kütüphanelere gönderildi. Necip Fazıl şiir günleri, Sezai Karakoç şiir günleri, Abdurrahim Karakoç şiir güleri ve Bahittin Karakoç gibi ustaların şiir günleri, Kahramanmaraşlı yedi güzel adamın anma günleri yapıldı. Kahramanmaraş, her yönüyle şiirin ve edebiyatın başkentidir.

Bu sene 10 ülkeden ve 81 ilimizden gönül dostlarımız aramıza katıldılar. Ayrıca, Azerbaycan, Kırgızistan, Kazakistan, İran, Irak, Romanya ve Karadağ’dan misafir olarak gelen ozanlarımıza tekrar hoş geldiniz diyorum. Aşıklık ve ozanlık acıyla özveriyle olur. Yemene gidene varmayın türküsünü, on beşli türküsünü ve çırpınırdı Karadeniz türküsünü içimizden söylediğimiz zaman bunlar acıyı aşkı çağrıştırır” dedi.