Akif ARICI/ANTALYA, () - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin gelirine oranla en çok insani yardım yapan ülkeler arasında ilk sırada yer aldığını söyledi.
Antalya İl Emniyet Müdürlüğü ve Servisçiler Odası'nın öğrenci servis şoförlerine yönelik toplantısı, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nde (AESOB) yapıldı. Toplantıya Dışişleri eski Bakanı ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Menderes Türel, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Semra Bekar, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Cem Gencer ve servis şoförleri katıldı. Semra Bekar, okulların açıldığı günden bu yana müdürler tarafından iletilen öneriler hakkında bilgi verirken, Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Mustafa Sincanlıoğlu ise öğrenci servislerine yönelik denetimlerin her geçen gün artacağını belirtti.
BAŞKANDAN ÜST GEÇİT MÜJDESİ
Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, yerel seçimlerin ardından ilk olarak kentin trafik sorununa çözüm üretmek için çaba sarf ettiklerini dile getirdi. Kenti adeta şantiyeye çevirdiklerini söyleyen Başkan Türel, "Şimdi de Çallı Kavşağı'na bir asma köprü ve Kepez Belediyesi'nin bulunduğu kavşağa alt geçiş yapılacak. Her iki proje karayollarıyla birlikte hazırlanıyor. Kent merkezinden Varsak yönüne giden cadde, kavşağa takılmadan alt geçitten Sakarya Bulvarı'na kadar bağlanacak" diye konuştu. Servis sürücülerinin hayatlarını yolda geçirirken çile çekmelerine razı olamayacaklarını değinen Menderes Türel, hayata geçirdikleri projelerle kentin en batısından en doğusundaki noktaya kadar ulaşımı rahatlatacaklarının altını çizdi.
TÜRKİYE İNSANİ YARDIMDA İLK SIRADA
Servis şoförlerinin anne ve babaların en önemli emanetleri olan çocukları taşıdıkları için çok kutsal ve önemli bir görevi üstlendiklerini belirten Mevlüt Çavuşoğlu, kentte yapılan trafik düzenlemeleri ve köprülü kavşaklar için Menderes Türel'e teşekkür etti. Spordan siyasete, eğitimden ulaşıma kadar Ak Parti hükümeti tarafından yapılan yatırımlar konusunda bilgi veren Çavuşoğlu, dünyanın en güçlü ekonomiye sahip 20 ülkesinin katılacağı G20 zirvesinin Antalya'da gerçekleştirileceğini hatırlattı. Son günlerde Avrupa ülkelerinin mülteciler konusunda çekinceli davrandığını dile getiren Mevlüt Çavuşoğlu, "Türkiye, dünyaya şefkat gösteriyor. Bugün dünyanın neresinde bir mağdur varsa Türkiye onun yanındadır. Dünyada 194 ülke var. Yılda 2 milyar dolara yakın insani yardımla Amerika ve İngiltere'den sonra 3'üncüyüz, ancak gelirine oranla insani yardım sıralamasında dünya 1'incisiyiz" diye konuştu. Balkan ve Kafkas ülkelerinin 1 asırdır Türkiye'yi beklediklerini söyleyen Çavuşoğlu, "Artık yurt dışındaki soydaşlarımız, akrabalarımızın yanlarına gidiyoruz. Bu da bizim insanlığımızı gösterir" dedi.

FOTOĞRAFLI