Ömür AVCI/ TRABZON, () - TRABZONSPOR Teknik Direktörü Şota Arveladze, UEFA Avrupa Ligi 2. Ön Eleme turunda 1-0 kazandıkları Differdange 03 maçının ardından düzenlediği basın toplantısında, ilk maçta gol yememenin önemli olduğunu, ikinci maça küçük bir avantajla gideceklerini söyledi. Şota Arveladze, sezonun ilk resmi maçını oynadıklarını belirterek, şunları söyledi: "Bu bir sezon açılış maçıydı. Futbolcular sezona bu kadar çabuk adapte olamıyor. Tatilden geliyorsunuz. Aradan 12 gün geçiyor ve direkt resmi maça çıkıyorsunuz. Kafa ve fizik olarak buna hazırlanmak kolay değil. Bu maçta da aynısı oldu. Biraz daha çabuk oynamalıyız. Güven eksikliğimiz var. Ama bunlar bu zamanlarda doğal olan eksikler. Henüz iki hafta oldu çünkü çalışmaya başlayalı. Bu tarz eksikler normal ikinci maç bizim için daha kolay olur. Takımı daha iyi tanımış olduk. Sonuçta sadece iki maçlarını seyretmiştik, ama bu akşam karşılıklı oynadık. Artık nereden atak yapacaklarını, nereden tehlike yaratabileceklerini biliyoruz. Oyuncularım hazırlık maçlarında 45’er dakika oynamıştı. Bugün ilk kez 90 dakika sahada kaldılar. Ama daha çalışmaya başlayalı 12 gün olmasına rağmen bugün herkes ayakta kaldı. 90 dakikayı bitirdik. 1 gole rağmen, gol yemememiz çok önemliydi. İkinci maça küçük bir avantaj ile gideceğiz."
Şota Arveladze bu soru üzerine, tempo yapmak ve hücuma çabuk çıkmanın Trabzonspor’un ruhu olduğunu belirterek şunları söyledi: "Çabuk oynamak, baskı yapmak, Trabzonspor’u güçlü yapmak istiyoruz. Rakibimiz 11 kişi kendi sahasında bekleyen, arkaya fazla alan bırakmayan bir takımdı. Onun için kontrataklara çıkamadık. Çabuk oynamak, çabuk top çevirmek için zaman gerekiyor. Biraz daha çabuk oynamamız gerekiyordu. Erken olmasına rağmen bu akşam aslında bunu bekledim biraz da aslında. Önümüzde bunun için 5-6-7 ay değil tabi ki, ama 6-7 –8 hafta arası bir zaman var. Lige girmek, resmi maç oynamak lazım. Şu anda kesinlikle eksiğiz. Herkes daha hazır değil Bekliyorum henüz."
SEYİRCİNİN İLGİSİNE KELİMELER BULAMIYORUM
Şota Arveladze, ilk maçında kendisini yalnız bırakmayan taraftarlara da teşekkür ederek şunları söyledi: "Seyircinin ilgisine kelimeler bulamıyorum. Bana gösterilen bu alkışı, bu kadar kalabalığı gerçekten beklemiyordum. Çünkü bugün Ramazan’ın son günü ve herkes bayramı bekliyor. Yine de sağ olsunlar. Ne beni ne takımı ne Trabzonspor’u bıraktılar. Çok kalabalıktı. Çok güzeldi. İnşallah daha heyecanlı, daha güzel günler bizi bekliyor."
Şota Arveladze, sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Constant’ın ise rövanş maçına yetişmesini beklediğini söyledi. 
THOME: 2-1’LİK YENİLGİYİ TERCİH EDERDİM
Differdange 03 Teknik Direktörü Marc Thome ise, “Takımımın çok iyi oynadığını düşünüyorum. Bazı pozisyonlara girdik ama kaçırdık. 1-0 değil de 2-1’lik bir sonucu tercih ederdim. 2-1’lik sonuca bu kadar üzülmezdik. Amacımız kontratak bulmaktı. Ama istediğimiz stratejiyi uygulayamadık. Rövanş maçında amacımız daha iyi oynayarak iyi bir sonuç almak" diye konuştu.