Çağla ERDİNÇ/AYVACIK (Çanakkale), () - ÇANAKKALE'nin Ayvacık İlçesi sahillerinde, kaçak yollardan Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmek için hazırlık yapan 787 kaçak göçmen, jandarma tarafından yakalandı. 7 Türk organizatör de gözaltına alındı.
Avrupa'nın kaçak göçmenlere kucak açması ardından, Çanakkale sahillerinden Yunanistan'ın Midilli Adası'na kaçak yollarla geçmek isteyenlerin sayıları da artmaya başladı. Dün akşam saatlerinde, Ayvacık İlçesi'ne bağlı Behramkale Köyü Biberderesi Mevkii'nde lastik botlarla Midilli Adası'na geçme hazırlığı yapan Suriye, Afganistan, Myanmar ve Irak uyruklu 637 kaçak göçmen jandarma tarafından yakalandı.
Behramkale Jandarma Karakolu yakınındaki bir otopark alanında toplanan kaçak göçmenler, minibüslerle Ayvacık'taki Geri Gönderme Merkezi'ne taşınırken, bazı kişiler su vererek yardımda bulundu. Suriyeli hamile bir kadın fenalık geçirince ambulans ile Ayvacık Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
Jandarma, sahilde yaptığı incelemede 5 lastik bot, bot motorları, pompalı tüfek ve buna ait çok sayıda fişek ile yüzlerce can yeleği ve kaçakları taşımakta kullanılan 1 minibüs ele geçirdi. Kaçak göçmenlerin Midilli'ye kaçışlarını organize ettikleri ileri sürülen 7 kişi de gözaltına alındı.
KUÇÜKKUYU'DA 150 SURİYELİ YAKALANDI
Jandarma ekipleri, bugün Ayvacık İlçesi'ne bağlı Küçükkuyu Beldesi'nde zeytinlik alanda organizatörler tarafından alınmayı bekleyen 150 Suriyeli kaçak göçmeni yakaladı. Kaçak göçmenler, Ayvacık Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi.

FOTOĞRAFLI