Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Manisa Büyükşehir Belediye Gazetesi’nde AK Parti aleyhine haberler yapıldığını belirterek, "İşi gücü bırakmışlar seçim sürecine giderken gazetelerinde AK Parti’yi eleştiriyorlar." dedi.
Manisa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde aylık olarak çıkarılan gazete hakkında açıklamalarda bulunan Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, gazetenin yayın politikasını eleştirdi. Başkan Mehmet Çerçi, MASKİ ve Büyükşehir Belediyesi ile ilgili vatandaşlardan yoğun şikayetler geldiğini ifade ederek, “Büyükşehir belediyesine ait ve sadece aylık faaliyetlerin yer alması gereken bir gazete var. Oysa bu gazete maalesef farklı faaliyetlere alet ediliyor. İşi gücü bırakmışlar, seçim sürecine giderken gazetelerinde AK Parti’yi eleştiriyorlar. Milletin parasıyla yine milletin Manisa’da merkez dahil olmak üzere 11 ilçede birinci çıkan AK Parti’yi sözde vurmaya çalışıyorlar. Kurdukları tuzağa kendileri düşecekler. AK Parti alnının akıyla bu süreçten de tertemiz çıkacaktır.” dedi.
SUYA İNDİRİM TEKLİFİ
Suya indirim yapılması için harekete geçtiklerini hatırlatan Çerçi, “MASKİ bize ait değil, Büyükşehir belediyesine ait bir kuruluş. Yani esnafı fatura mağduru eden kendileri, ama gazetelerinde ‘AK Parti suya zam yaptı.’ diyebilecek kadar çirkinleşebiliyorlar. Ancak millet yemiyor. Onlar da milletin yemediğini anladığı için panikle gazete dağıtıyorlar. Şimdi ben diyorum ki hazırlan Sayın Cengiz Ergün, önümüzdeki Salı günü Büyükşehir Belediye Meclisi ve MASKİ’de bir önerge vereceğiz. Su fiyatları düşecek. O zaman da sen şu başlığı atabilecek misin, ‘AK Parti’den suya indirim’. At da görelim.” diye konuştu.
“MANİSA’DA KAÇ TANE KONUT YAPTIN ?”
İlçe belediyesi olmalarına rağmen birçok projeyi hayata geçirmek için çalıştıklarını anlatan Başkan Mehmet Çerçi, konuşmasına şöyle devam etti: "Sıfırdan kurulan ve kuruluşu devam eden bir belediyeyiz. 11 ay oldu. Biz bir çok projeyi hayata geçirelim diye uğraşıyoruz. 5 bin adet toplu konut yapıyoruz. Kentsel dönüşüm de bitmek üzere. 6 bin konutta buradan sağlanacak. Yunusemre ilçesinde biz yaklaşık 12 bin konut yapacağız. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 6 yılını doldurdu soruyorum; ‘Manisa’da kaç tane sosyal konut yaptın? Sıfır. 6 yıldır başkanlık koltuğundasın, sosyal konut yapmamışsın maşallah 3 tane gazete kurmuşsun. Maksadın ne?”