SAMSUN (AA) - Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) İl Kadın Girişimciler Kurulu ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İktisadi İdari Bilimler Fakültesi işbirliğinde "1. Girişimcilik Zirvesi" Paneli düzenlendi.

Atakum'daki bir otelde düzenlenen panel öncesi konuşan STSO İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Gülay Atik, girişimcilik konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Atik, ailelerin çocuklarını dar bir kalıba sokarak devlet memuru olmaları konusunda yönlendirdiğini belirterek, "Biz şimdi gençlere 'girişimci olun' diyoruz. Girişimcilik ülkelerin geleceği için çok önemli. Ülkenin ekonomisi için çok önemli. Ülkenin iyi bir yere gelmesi için çok önemli. Yeniliklere açık olmak ve yeniden başlayabilmek çok önemli" dedi.

Samsun'da girişimcilik kapsamında yaptıkları çalışmaları da anlatan Atik, "Girimcilik ilkokulda başlamalı. Lisede, üniversite de devam etmeli. Samsun'da okullarda girişimcilik eğitimleri vermeye başladık. Girişimciliğin artması üretimin artmasına dolayısıyla kalkınmaya neden olacak" ifadelerini kullandı.

Panelde Tar-Ship Kılçak Çöl Çiftliği sahibi Ayten Çöl ve Okumuş Çay Gıda Sanayi AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Mürşide Okumuş, katılımcılara sunum yaptı.

Çöl, girişimciliğin en önemli unsurunun cesaret olduğunu vurgulayarak, girişimcilerin cesaretleriyle ön plana çıktıklarını söyledi. 

Kendisi ve başarılı girişimci kadınların hayat hikayelerinden kesitler anlatan Çöl, "Bir kişi bile düşüncesini bu sunumlar sonucunda değiştirebiliyorsa bu toplantı hedefine ulaşıyor demektir. Girişimci olmak, kendine güvenmektir. Girişimci olmak cesaret işidir. Biraz kendinizi iyi olduğunuz konuda göstermeniz lazım. Pasif olmayın. Zamanınızı boşa harcamayın. Hayatınızda hedefleriniz olsun. Yaptığınız işin en iyisini yapın" diye konuştu.

Okumuş ise girişimci insanların hayata değer kattığını, kendi ve etrafını aydınlattıklarını kaydetti. Girişimciliğin zor olduğunu ancak imkansız olmadığının altını çizen Okumuş, bir girişimcinin kendisinin yanı sıra ailesi ve akrabalarına da katma değer sağlayabildiğini ifade etti.

Panele OMÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ebul Muhsin Doğan, girişimci kadınlar ve İktisadi Bilimler Fakültesi öğrencileri katıldı.