Yasin KIRAS/ SİVAS, () - SİVAS Belediyesi ve Hayat Ağacı Derneği işbirliğinde düzenlenen programla kentte yaşayan bin 500 mülteciye iftar yemeği verildi.
Sivas'ta yaşayan Afganistan, Suriye, İran, Pakistan, Türkmen ve Iraklı mülteciler, 4 Eylül Mahallesi'ndeki bir parkta düzenlenen iftar programında bir araya geldi. İftar menüsünde, çorba, pilav, kavurma ve tulumba tatlısı yer aldı. Akşam ezanının okunmasıyla birlikte iftarlarını açan mülteciler daha sonra dua etti. İftar programına, Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Aykut ve mahalle muhtarları katıldı.
Mültecilerle aynı sofrada buluşmaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirten Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, "Bu iftarı düzenlemekteki asıl gayemiz özellikle Mekke'den Medine'ye göç eden, Muhacir ile Ensar arasındaki ilişkiyi burada görmek" dedi.
Başkan Yardımcısı Özaydın'ın konuşması tercümanlar tarafından Arapça ve Afganca olarak davetlilere çevrildi. Ayrıca Özaydın Arapça ve Afganca olarak da davetlilere hitap etti.

FOTOĞRAFLI