CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun miting alanına yürüyüş planında son dakika değişikliği yapıldı. Kılıçdaroğlu, miting alanına giden son 3 kilometreyi tek başına yürüyeceğini duyurmuştu. Ancak bu planda değişiklik yapıldı. Kılıçdaroğlu, Dragos sahilden beraberinde milletvekilleri ve bir grup yurttaşla yaklaşık 2 kilometre yürüyecek. CHP lideri alana giden son 1 kilometrelik bölümde ise tek başına devam edecek.

ALANA GİRİŞLER BAŞLADI

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan başlattığı 'Adalet Yürüyüşünün mitingle son bulacağı Maltepe Parkı'na girişler başladı. Yoğun güvenlik önlemi alınan miting alanına vatandaşlar x-ray cihazlarda aranarak girmeye başladı.

POLİS KÖPEKLERİ ALANI TARADI

Çok sayıda güvenlik görevlisinin görev yaptığı mitingte, TOMA ve akrep gibi zırhlı araçlar da hazır bulunuyor. Polis helikopteri sürekli olarak alanın üzerinde tur atarken, miting alanına girişler başlamadan önce polisköpekleri de bomba araması yaptı. Bu arada miting alanında çok sayıda ambulans yer alırken, engelli vatandaşlar için tekerli sandalyeler bulunuyor.

VATANDAŞLAR AĞAÇ GÖLGELERİNDE MİTİNG SAATİNİ BEKLİYOR

Saat 1800'de başlayacak miting öncesinde sahil yolu trafiğe kapatılırken, miting alanı polis bariyerleri ile çevrildi. Ellerinde 'adalet' yazılı pankartlarla ve 'adalet yazılı tişörtleriyle bekleyen vatandaşlar, refüj ve miting alanı yakınlarında bulunan ağaç gölgelerinde miting saatinin gelmesini bekliyor.

HAK,HUKUK, ADALET SLOGANLARI YÜKSELİYOR

Miting alanına girenlerin ağırlıklı olarak Türk bayrakları, "Adalet" yazılı pankart, flama ve Atatürk posterleri taşıdıkları görülüyor. Alana, deniz yolu dahil 4 farklı arama noktasından giriş yapılıyor. Alandan yükselen müzikle halay çekenler, gölgede bir yer bulup mitingin başlama saatini bekleyenler var. 'Hak, hukuk, adalet' alanda atılan en sık slogan.

ZÜLFÜ LİVANELİ VE ONUR AKIN KONSERLERİ

Alanda, saat 16.00'dan itibaren Zülfü Livaneli ve Onur Akın konser verecek. Aynı dakikalarda CHP lideri Kılıçrdaroğlu, 'Adalet Yürüyüşü'nün son etabını tamamlamak üzere Dragos'tan hareket edecek.

80 METRE UZUNLUĞUNDA SAHNEDEN HİTAP EDECEK

Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasını, 80 metre genişliğinde ve 20 metre derinliğinde olan bir sahneden yapacak. Sahnenin arkasında 'Adalet' yazısı olan büyük bir pankart asılı. Kürsünün bulunduğu platformun bir tarafında büyük bir Türk bayrağı diğer tarafından ise Atatürk'ün resmi bulunuyor.

680 GAZETECİ AKREDİTE EDİLDİ

Mitingi yerli ve yabancı olmak üzere çok sayıda basın mensubu takip ederken, CHP basın bürosundan alınan bilgiye göre miting için 680 basın mensubunun akreditasyon yaptığı öğrenildi. Ayrıca basın mensupları, sahnenin hemen sağ tarafına kurulan büyük bir platformdan takip edebilecek.

Kılıçdaroğlu'nun yapacağı yaklaşık 3 kilometrelik yürüyüşün ardından mitingin saat 18.00'de başlaması planlanıyor.

BOSTANCI'DA TOPLANANLAR MALTEPE'YE YÜRÜYÜŞE GEÇTİ

Bostancı'da toplanan gruplar saat 14.30'da Maltepe Parkı'na doğru yürüyüşe geçti.

Ellerinde 'Adalet' yazılı pankartlar bulunan, 'Adalet' yazılı tişört giyen gruplar saat 13.00'den itibaren Bostancı'da toplanmaya başladı. Kalabalık burada bir süre 'Hak, hukuk, adalet' şeklinde slogan atıp marşlar söyledi. Saat 14.30'da yaklaşık 2 bin kişi, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'nün mitingle 'son bulacağı Maltepe Parkı'na doğru yürüyüşe geçti.

VALİ ŞAHİN: 15 BİN POLİS GÖREVLENDİRDİK

İstanbul Valisi Vasip Şahin, CHP'nin yürüyüşü ve ardından Maltepe'de yapılacak mitingle ilgili 15 bin polisin görevlendirildiğini belirterek, "Güvenlik tedbirlerini en üst seviyede aldık" dedi. Şahin, "Cuma gününden itibaren sayın Kılıçdaroğlu ilimize girdi. Bugün de akşama doğru bir mitingleri olacak. O mitingde ve yürüyüşle ilgili biz toplam 15 bin polis görevlendirdik. Mitingin ve yürüyüş güzergahının güvenliği sağlamak üzere. Biz burada güvenlik tedbirlerini en üst seviyede aldık. İnşallah en güzel şekilde miting gerçekleşip kazasız belasız katılanların da memnun olduğu bir faaliyet gerçekleşecektir" diye konuştu.

DEV DİLEKÇE HAZIR

DHA'nın haberine göre; Öte yandan alan içinde yapımına dün başlanan dev dilekçe "İlgili makama" şeklinde yazıldı. Dilekçenin yanında ise adaleti simgeleyen Themis Heykeli"nin resmi yer alıyor.

3 KİLOMETRE YÜRÜYECEK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yapacağı yaklaşık 3 kilometrelik yürüyüşün ardından mitingin akşam saat 18.00 de başlaması planlanıyor.

Alanda yapılan bomba aramasının ardından izleyiciler aramadan geçirilerek içeri alınmaya başlanacak.

KATILIMCILARIN YÜRÜYÜŞÜ BAŞLADI

Kılıçdaroğlu, Dragos'tan miting alanına tek başına yürüyecek. Tek başına yapılacak yürüyüş nedeniyle görevliler anons yaparak diğer katılımcıları Maltepe'deki miting alanına yönlendirdi. Yürüyüşe katılanlar sahil yolunu takiben ellerindeki pankartlarla yürüyüşe geçti.

AJANSLAR ve haberler.com