Nevşehir’de Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Sağlık-Sen üyesi sağlık çalışanları, Samsun’da görev yaptığı hastanede uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Dr. Kamil Furtun için bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdi.
Türk Sağlık-Sen’in iş bırakma eylemi ile ilgili olarak Şube Başkanı Turgay Çetin, Şube Başkan Yardımcıları Mahir Gölbaşı ve Denizhan Aksoy ve sendika üyelerinin katılımı ile Nevşehir Devlet Hastanesi Poliklinikler önünde bir basın açıklaması yaptı.
Açıklamasında; sağlık çalışanlarına yönelik her şiddet olayından sonra sürekli yetkilileri uyardıklarını ve sağlık çalışanlarının çalışma ortamlarının güvenli haline getirilmesini istediklerini belirten Çetin, buna karşın uyarılarının dikkate alınmadığını ifade etti. 11 Kasım 2005’de İstanbul’da Prof. Dr. Göksel Kalaycıoğlu, 15 Ocak 2008’de Giresun’da Dr. Ali Menekşe ve 17 Nisan 2012’de de Gaziantep’te Dr. Ersin Arslan’ın hastanede görevleri başlarında katledildiklerini belirten Çetin: “Bu üç cinayetin ardından sağlıkta şiddette değişen ise sadece şiddetin artması oldu. Sağlıkta şiddet bir kez daha cinayete dönüştü. Tarih yine tekerrür ederek bizim ciğerimizi yaktı. 29 Mayıs 2015 tarihinde bu kez de Samsun’da Dr. Kamil Furtun hunharca hastanede katledildi. Yılın doktoru seçilmişti, binlerce hastaya şifa dağıtmıştı ama kendini bilmez bir psikopatın kurşunlarına hastane koridorlarında hedef oldu. Her olaydan sonra yapılan uyarıları dikkate almayıp önlem almakta ihmalkar davrananlar da bu olayın sorumlusudurlar.Hayatından endişe ederek hizmet sunan sağlık çalışanlarının, şiddete uğrayanların ve Yitip giden canların vebali onlarında üzerindedir. Kendilerine, eş ve çocuklarına güvenlik ordusu ve zırhlı makam araçları tahsisinde tüm imkanları kullanan devletlu büyüklerimiz söz konusu sağlık çalışanlarının can güvenliği olunca alınacak tedbirleri ve bu uğurda yapılan uyarıları ne den görmezden gelirler? Her fırsatta ‘insanı yaşat ki, devlet yaşasın’ diyenler, gelinen noktada devletin memurunu yaşatamaz, kamu kurumlarında çalışanların çalıştığı iş yerinde canını koruyamaz durumdadırlar” dedi.
Açıklamanın ardından sendika üyesi sağlık çalışanlarına görevlerine dönmeyerek bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdi.