1967 Trabzonsporlular Derneği Başkanı Alaattin Hatayoğlu, şike davasında yeniden yargılamanın bir safsata olduğunu belirterek "Taraftarlara adliye önünde yapılanların şikenin devam ettiğin gösteriyor" dedi.
1967 Trabzonsporlular Derneği Başkanı Alaattin Hatayoğlu, şike davası öncesinde polisin Trabzonspor taraftarlarına yapmış olduğu muameleye tepki gösterdi. Hatayoğlu, "Yeniden yargılama bir safsata. Yeniden yargılamayla beraber taraftarlara adliye önünde yapılan muamele şikenin aynen devam ettiğini gösteriyor" diye konuştu.
Emniyet güçlerinin Trabzonspor taraftarına çifte standart uyguladığını belirten Hatayoğlu, “Trabzonspor taraftarları Çağlayan Adliyesi’ne alınmadı. Üstelik toplu taşıma araçlarıyla gelenlere emniyet güçleri müdahale ederek adliye önüne almadılar. Öteki taraftan Fenerbahçe taraftarlarını adliye önüne alarak flamalarını, pankartlarını açmalarına imkan tanıdılar. Trabzonspor taraftarlarını oraya sokmadılar. Bir çifte standart var. Bu çifte standart Trabzonspor camiasına normal yargılamada dahi uyguladılar. Şikenin bir başka modeli bugün adliye önünde gerçekleşti. Bu da bir şikedir" ifadelerini kullandı.
Alaattin Hatayoğlu, Trabzonspor taraftarlarına yapılan muamelenin güvenlik tedbiriyle alakası olmadığını ifade ederken şöyle konuştu, “Eğer dertleri güvenlik olsaydı Fenerbahçe taraftarlarını da almamaları gerekirdi. Böylelikle her iki takımın taraftarlarını da karşılaştırmazdılar ve gerginlik ortamı da engellenmiş olurdu. Ancak Trabzonspor taraftarlarını adliye önüne almayıp Fenerbahçe taraftarlarını oraya almak çifte standarttır” şeklinde konuştu.
Hatayoğlu sözlerini şöyle tamamladı:
“Aziz Yıldırım mahkemede ‘Başbakan bize söz verdi’ dedi yine. İşin ne olduğu açık ve net. Mahkemeden ne sonuç çıkarsa çıksın sportif anlamda ceza verilmedikten sonra mahkemenin ne ceza verdiği bizi ilgilendirmez. Kupamızı vermeyen Türkiye Futbol Federasyonu bu kadar haklı olmamıza rağmen TFF hakkımızı vermiyor.“