Katrougalos "En sonuda çalışmalarımız ürün verdi. AB Komisyonundan resmi yanıtı önümüzdeki günlerde bekliyoruz" dedi. Türk turistlerin 7 Yunan adasına 2012'den bu yana seyahatlerinde limanda vize verilerek önemli bir kolaylık sağlanıyor.

Yunanistan'ın Avrupa İşlerinden Sorumlu Dışişleri Bakan Vekili Yorgos Katrougalos Avrupa Komisyonundan  konuya ilişkin resmi yanıtın gelecek günlerde Atina'ya iletileceğini belirtti.

Yorgos Katrougalos, daha önce aksi yönde verilen kararın  değiştirilmesi için hükümetin çaba harcadığına dikkati çekerek, "En sonunda  çalışmalarımız ürün verdi, AB Komisyonunun Göçten Sorumlu üyesi Dimitris  Avramopulos dün Brüksel'de söz konusu adaların belediye başkanlarına 'kapıda  vize' uygulamasının bir yıl daha uzatıldığını söyledi." ifadesini kullandı.

"MEMNUNİYET DUYUYORUZ"

Ekonomileri turizme bağlı Ege'nin doğusundaki adaların göçmen kriziyle  büyük bir yükü kaldırdığını, "kapıda vize" uygulamasının uzatılacak olmasından  memnuniyet duyduklarını dile getiren Katrougalos, "Böylece bu yıl da program uygulanmaya devam edecek. AB Komisyonundan resmi yanıtı önümüzdeki günlerde  bekliyoruz." diye konuştu.

YEDİ YUNAN ADASI İÇİN TÜRK TURİSTLERE KOLAYLIK 

Midilli, Sakız, Rodos, İstanköy, Sömbeki, Sisam ve Meis adaları için  2012 yılından bu yana nisan-ekim ayları arasında geçerli olan uygulamayla Türk  turistlerin adalara seyahatlerinde limanda vize verilerek önemli bir kolaylık  sağlanıyor.

AB Komisyonu'nun kolay vize uygulamasına izin vermeyeceğini yönündeki  haberler adaların yerel yöneticilerinden büyük tepki toplamıştı.

Göçmen kriziyle darbe alan ve turizm gelirlerinde düşüş yaşayan  adaları ziyaret eden Türkler, toplam turist sayısının yaklaşık yarısını  oluşturuyor.