TOKİ 2020 yılı için gerçekleştireceği projelerle alakalı başvurulara devam ediyor. Pek çok farklı ilde gerçekleşecek projelerle alakalı olarak TOKİ şu an başvuruları topluyor. Hemen ardından kura çekilişiyle konut sahipleri belirlenecek ve ödeme süreci planlanacak.

Samsun'da 776 TL taksitle ev alma fırsatı

Samsun’da bulunan Vezirköprü Nalbantlı mahallesindeki kentsel dönüşüm projesi içinde, 505 konutun 126 tanesi TOKİ tarafından kurasız, ön şartsız ve başvuru önceliği esasına göre konut seçme ve alma olanağıyla açık satışa sunulacak. Konutlar, hem alt gelir hem de orta gelir grubuna hitap edebiliyor. 3+1 şeklindeki konutların fiyatları 256.130 TL ve 1.280 TL taksitten başlıyor. Alt gelir grubu için olan projede ise fiyatlar 158.792 TL’den başlarken taksitler ise 776 TL’den başlıyor.

TOKİ ev almak için nereye başvurulur?

TOKİ başvuruları yetkili bankalar aracılığıyla gerçekleştirilebiliyor. Aylık hane halkı geliri net en yüksek 5.500 TL olan vatandaşlar başvuru yapabiliyor. Başvuru sürecinin ardından kura çekimi oluyor. TOKİ kura sonuçları açıklandıktan sonra da hak sahipleri ile sözleşme imzalanıyor.