KASTAMONU (AA) - Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde, balık avı sezonu düzenlenen törenle başladı.

İnebolu Limanı'nda düzenlenen törende konuşan Kastamonu Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Yaman, 15 Nisan'da başlayan genel av yasağının gırgır yöntemiyle avlananlar için 1 Eylül'de, trol yöntemiyle avlananlar içinse 15 Eylül'de sona ereceğini söyledi.

Kastamonu'da 2014 yılında avcılık yoluyla 6 bin 863 ton su ürünleri elde edildiğini belirten Yaman şöyle konuştu:

"Su ürünleri, kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir bakımından avcılıkla ilgili getirilen kurallara uyum büyük önem taşımaktadır. Tüm balıkçılarımızın ve vatandaşlarımızın bilmeleri gerekmektedir ki denizlerimizdeki balık popülasyonu sonsuz değildir. Aşırı av baskısı, hedef dışı avcılık ve yasal boy limitinin altında avlanan her bir balık, bizden sonraki nesillerin bu kaynaktan faydalanmalarını zorlaştıracaktır."

Törene, İnebolu Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, Çatalzeytin Kaymakamı Recep Koşal, Belediye Başkanı Engin Uzuner, Kastamonu Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Adem Yavuz Sönmez, Liman Başkanı Ergün Kayalı, il genel meclis üyeleri Mehmet Kösem ve Özdal Taşçı, İnebolu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ali Rıza Taşkın ve balıkçılar katıldı.