Siirt esnafı, okulların tatil olmasıyla birlikte memur ve öğrenci kesiminin şehirden ayrılmasıyla endişeli bir bekleyiş içine girdi. Her yıl üç veya dört ay süreyle yaz tatili durgunluğu yaşayan Siirt esnafı, son bir aydır durgunlaşan piyasanın Ramazan ayının gelmesiyle hareketlenmesini bekliyor.
Piyasaların normal dönemde dahi durgun olduğunu, ancak yaz tatiliyle işlerin tamamen durma noktasına geldiğini aktaran Siirt Helvacılar Çarşısı’nda gıda üreticisi Nafi Demir, endişeli bir bekleyiş içerisinde olduklarını söyledi. Demir, yaz döneminde özellikle okulların tatil olması ile çoğu memurların il dışına çıktığından işlerinin düştüğünden yakındı.
Siirt Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Rıfat Ayyıldız ise, Ramazan ayının Siirt piyasasını canlandıracağını umut ettiklerini söyledi. Siirt ekonomisinin memur ve çiftçilere endeksli olduğundan ifade eden Ayyıldız, "Tatille birlikte yerli ve yabancı memur ve öğrenci kesimi yavaş yavaş şehirden ayrılıyor. Bu 3 aylık tatil dönemi özellikle küçük ölçekli esnafımız için bir kayıptır. Çünkü esnafın tüm geliri memur ve öğrenci kesimi ile köylerden şehre gelen vatandaşlara endekslidir. Memur ve öğrenci yavaş yavaş şehirden gidiyor. Köylü kesimi de hasat dönemi olması nedeniyle şehre mecbur kalmadıkça gelmiyor. Temennimiz Ramazan ayının gelmesiyle birlikte piyasanın canlanması ve esnafımız bu canlılık ve bol bereketli aydan yeterince istifade etmesidir" dedi.