Adıyaman’a bir program için gelen Azerbaycan Milletvekili Gazeteci-Yazar Doç. Dr. Ganire Paşayeva Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş’ı makamında ziyaret etti.
Azerbaycan Milletvekili Doç Dr. Ganire Paşayeva’nın ziyareti samimi bir ortamda gerçekleşti. Azerbaycan Milletvekili Doç Dr. Ganire Paşayeva’yı huzur ve hoşgörü kenti Adıyaman’da ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade eden Vali Mahmut Demirtaş, “Azerbaycan’la tarihi ve kültürel bağlarımız bulunmaktadır. Azerbaycan ve Türkiye iki devlet tek millettir. Kardeşlerimizi Adıyaman’da ağırlamaktan büyük onur ve mutluluk duyuyoruz. Adıyaman ilimiz, sahip olduğu tarihi ve turistik yerlerle adeta bir açık hava müzesi konumundadır. İlimiz engin tarihine paralel olarak, son derece zengin bir kültür potansiyeline sahip olup, bir huzur ve barış kentidir. Gap Gazeteciler Birliğinin ödül töreni vesilesi ile ilimize gerçekleştirdiğiniz ziyaretten dolayı sizleri huzur ve hoşgörü kentinde ağırlamaktan onur ve mutluluk duyuyoruz” dedi.
Azerbaycan Milletvekili Doç Dr. Ganire Paşayeva ise, kendisine gösterilen yakın ilgiden dolayı çok memnun olduğunu belirterek, “Gap Gazeteciler Birliğinin ödül töreni vesilesi ile Adıyaman’a gelmiş bulunuyorum. Adıyaman’a ilk defa geldim. Adıyaman çok güzel bir şehrimiz. Bu ziyaretlerle amacımız, dost ve kardeş iki ülke Azerbaycan ve Türkiye arasındaki ilişikleri daha da geliştirmektir. Siz değerli Valimizi Azerbaycan’da görmekten büyük bir onur ve şeref duyarız” dedi.
Birlik ve beraberlik mesajlarının ön plana çıktığı ziyarette, Azerbaycan Milletvekili Doç Dr. Ganire Paşayeva, Vali Mahmut Demirtaş’a Türkiye ve Azerbaycan Bayrağı, kendi yazdığı kitap ile üzerinde Azerbaycan’daki kız kulesinin motifle işlendiği bir tabak armağan etti.