İZMİT Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Bulut, Alikahya semtinde 2-B kapsamındaki orman arazisi bölgesinde evlerin ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yıkıldığını söyledi. Bulut, sanki evlerin insanların başına yıkılmış algısı oluşturulmak istendiğini belirtti.
Alikahya Merkez Mahallesi Yörükler mevkiinde bir süre önce, 2011 yılında Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde PKK'nın 24 askeri şehit ettiği saldırıda yaralanarak gazi olan 25 yaşındaki Kemal Demir'in evinin inşaatının yıktırılmasının ardından, iki gün önce de aynı semtte 3 vatandaşın evi daha yıktırıldı. Her iki yıkımda da büyük gerginlik yaşanırken, geçtiğimiz günkü yıkımda vatandaşlar önlem alan polislere kalasla saldırmıştı.  
Yıkımla ilgili olarak bugün bir açıklama yapan İzmit Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Bulut,  kaçak yapılarla ilgili mücadelenin devam edeceğini söyledi. Bulut,  "Yıkım olayıyla ile ilgili konuşmak, yıkımı savunmak çok zor bir şey ama idareci vasfımızla kuralları uygulamak bizim görevimiz, aksi ihanet olur. Şu anda yıkılan yapılarda oturan olmadığı için zaten elektrik ve su bağlı değildir. Ancak şu anda olduğu gibi yıllar öncesinin CHP zihniyeti birçok kaçak yapıya müsaade ettiğinden, elektrik ve suyun bağlanmasına da onlar sebebiyet vermiştir. CHP tarafından yapılan dünkü basın açıklaması, daha önce kimlerin Alikahya’da imara açma vaadinde bulunduğunu daha net gösteriyor" dedi.
'ZAMANINDA VATANDAŞA İMAR SÖZÜ VERMİŞLER'
Yıkılan inşaatların orman vasfında olan araziler olduğunu söyleyen Bulut buradaki kaçak binalarla ilgili olarak geçmiş dönemdeki CHP yönetimini de suçlarken, “CHP’lilerin yaptığı açıklamada sanki gariban insanların evlerinin başına yıkılması gibi bir olay aksettirilmiştir, bu tamamen yanlıştır. Dün bizi eleştiren CHP zihniyetinde vatandaşa bunlar daha önce yapıldı, asıl bunların sorumlusu onlardır. Çünkü zamanında vatandaşa imar sözünü onlar verdi. Biz bu döngüyü sonlandırmak istiyoruz insanlar içindeyken yıkmak istemiyoruz. Ruhsatsız bir ev demek teknik açıdan uygun koşullarda olmayan bir ev demektir. Ruhsatsız bir evde yaşanacak bir afet sebebiyle vicdanınız sızlamayacak mı?" diye konuştu. 
'ORMAN VASFI NEDENİYLE İMARA KAPALI ALANDIR'
Bir arazide inşaat yapılabilmesi için o arazinin imara açık olması gerektiğini söyleyen Bulut konuşmasını söyle sürdürdü: "Her tapu sahibi, arazisine inşaat yapabilir demek değildir. Bir arazide inşaat yapılabilmesi için o arazinin imara açık olması gerekir. Alikahya’da bahse konu yıkımların yapıldığı arazilerin tapusu olsa da orman vasfının olması sebebiyle imara kapalı alanlardır. Aynı şekilde mutlak tarım alanları da imara kapalıdır. Bunu herkes bilir ve kimse yapı yapmaz. Buradaki sorun sanki imara açık bir yer varmış ta belediye kasıtlı olarak yapı yaptırmıyormuş gibi bir algı oluşturulmaya çalışılıyor."

FOTOĞRAFLI