Behçet DALMAZ/HAKKARİ, ()-DEMOKRATİK Bölgeler Partisi (DBP) Hakkari il örgütü 3'üncü olağan kongresi yapıldı.
Biçer Mahallesi'ndeki toplantı salonunda gerçekleştirilen kongreye, HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, DBP MYK üyesi Salih Yıldız, Hakkari il ve ilçe belediye eş başkanları, STK temsilcileri ve çok sayıda kişi katıldı. Kongrede açılış konuşmasını DBP MYK üyesi Salih Yıldız yaptı. Kürtler'in varlığının Suriye'nin Kobani kentindeki direnişiyle dünya ülkeleri tarafından kabul gördüğünü belirten Yıldız, "Bugün kim ne diyorsa desin Avrupa ülkeleri, ABD, Rusya gibi süper devletler Kürtler üzerinde siyaset yapmadan adım atmıyor. Bugün dünya devleti Kürtleri tanıyorsa bu mücadelenin bir parçası da yurtsever Hakkari halkıdır" dedi.
"KÜRTLER'İN ÖNÜNDE TARİHİ BİR FIRSAT VAR"
Kürtçe konuşma yapan HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, Kürtler'in önünde tarihi bir fırsat olduğunu öne sürdü. Zeydan, şöyle konuştu:
"Bundan 100 yıl önce Kürtler'in ileri gelenleri birlik ve beraberliklerine sahip çıksalardı Kürtler dört parçaya bölünmezdi. Dört parçaya bölünen Kürtler üzerinde 100 yıl boyunca sürekli zulüm, katliam gerçekleştirdiler. Bu süre zarfında çok büyük çileler çektirdiler. Bugün Kürtlerin önünde büyük bır fırsat var. Bu tarihi fırsatı çok iyi değerlendirmemiz gerekir. Şu an Kürtlerin artık birlik ve barebirliklerini bütün dünya konuşuyor. Kürtlerin ulusal hareketleri var. Kürtler artık sahipsiz değil. Bütün dünya bunu bilsin ki, Kürtler artık 100 yıl önceki Kürtler değil."
Tek listeyle gidilen kongrede Hüseyin Armut, DBP Hakkari İl Başkanlığı'na seçildi.

FOTOĞRAFLI