Tavşanlı’da kurulan ve üniversite öğrencilerine yardım etmeyi amaçlayan 2071 Erdemli Nesiller Derneği Tavşanlılı öğrencilerle bir araya geldi. Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinde eğitim alan öğrencilere yönelik çalışmaların konuşulduğu toplantıda gençlerin genel sorunları ile bu sorunlara çözüm yolları konuşuldu. Edindiğimiz bilgilere göre Üniversite öğrencileri özelikle tatil dönemlerinde Tavşanlı’da herhangi bir faaliyet yapamadıklarını bu yüzden boşa geçen zamanlardan dertli olduklarını belirtti. Bu durum üzerine öğrencilerin tatil sürelerini en iyi şekilde değerlendirmeleri için bir takım faaliyetlerin 2071 Derneği tarafından yapılmasına karar verildi.
İlk organizasyon Kütahya’nın tarihi ve kültürel değerlerinin Tavşanlılı gençler tarafından daha yakından tanıması için 3 Şubat Salı günü Kütahya’ya bir gezi düzenlenmesi oldu. Öğrenciler bu etkinliğe yoğun ilgi gösterdi. Dernek Gezisinde ünlü şair Şeyhi’nin mezarı ziyaret edildi ve Kütahya Belediyesi’nin Hekim Sinan Tıbbi Bitkiler Merkezi ziyaret edildi. Ardından Kütahya’nın tek selatin camisi olan Ulucami ile Osmanlı coğrafyası içerisinde bulunan yaklaşık 115 mevlevihanenin en büyük 13.sü olan ve Asitane olarak adlandırılan şimdiki ismiyle Kütahya Dönenler Camisi ziyaret edildi. Yine Dünyada tek olan Çini müzesi ile Çinili Cami ziyaretleri sonrasında Kütahya Şehir Müzesi gezildi.
Kütahya Belediyesi Sosyal Tesislerindeki öğle yemeği ikramından sonra Germiyan Sokaktaki tarihi evler ve ardından da Türkiye’de örnekleri ender görülen Evliya Çelebi Müze Kütüphanenin ziyareti ile gezi nihayete erdi. Dernek kurucularından olan Edebiyat Öğretmeni Muammer Yorulmaz ile Tarih Öğretmeni Mesut Kocaman öğrencilere rehberlik ettiler. Geziye katılan öğrencilerden biri olan TED Üniversitesi Burslu PDR öğrencisi Fatma Nur Akkoç, "Biz dışarıda üniversite okuyan öğrenciler kendi şehrimize geldiğimizde büyük bir boşluk hissediyorduk. Yapacak bir şey bulamıyor ve boşa zaman geçirmek zorunda kalıyorduk. Bu gezi genelde alışveriş merkezi için gittiğimiz Kütahya’yı değil de gerçek Kütahya’yı tanıtmış oldu. Bu vesile ile ne denli zengin bir ilde yaşadığımızı da öğrenmiş olduk" dedi.
Diğer taraftan gezi sorumlusu olan aynı zamanda dernek kurucularından yönetim kurulu başkanı Rıdvan Durgut ise " Kütahya’yı tarih, kültür ve edebiyat perspektifinden tanıtmak için böyle bir gezi düzenledik. Gezimiz için Kütahya Belediyesinden destek istedik. Belediye Başkanı Sayın Kamil Saraçoğlu hiç tereddütsüz böyle bir organizasyona destek verdi. Kendilerine katkılarından dolayı buradan teşekkür ediyorum. Hoş bir gezi oldu. Gönül ister ki bu tür gezileri daha geniş öğrenci kitlesine de ulaştıralım. Hem öğrenciler arasında bir ülfet ve kaynaşma gerçekleşiyor hem de şehrimizin geçmişini daha iyi öğrenip geleceğe daha sağlam adım atıyoruz. Bir sonraki organizasyonumuz da Kitap ve Sinema buluşması olacak. Üstad Necip Fazıl’ın Reis Bey isimli kitabı okuyup haftaya da Mesut Uçakan’ın yönetmenliğini yaptığı, eserle aynı adı taşıyan filmi izlemiş olacağız. Detaylı bilgiler derneğimizin resmi facebook adresinde vardır. Tüm gençlerin katılımlarını temenni ediyoruz. Bu vesile ile kendilerine 2071 vizyonunu hedef olarak koyan tüm kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum örgütlerinin de desteğini de beklediğimizi ifade etmek istiyorum” diye konuştu.?(İÖ-EFE)