Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda 9 kişi gözaltına alındı. Operasyon kapsamında 6 kilo 249 gram esrar maddesi ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, Muğla Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen istihbarı çalışmalarda bir grubun Fethiye ilçesinde piyasaya uyuşturucu madde sürdüğü bilgisine ulaşıldı. İstihbarı çalışmalar çerçevesinde M.A., İ.G., E.D., H.S., A.Ş., B.K., İ.D., M.S. ve D.K. isimli zanlılar ekipler tarafından yakın takibe alındılar. Takibe alınan zanlıların M.A. isimli zanlının kenevir bitkisi yetiştirdikten sonra kubar esrar haline getirdikleri ve diğer zanlılar ile birlikte Fethiye’de eğlence mekanlarında sattıkları tespit edildi. İstihbarı çalışmaların tamamlanmasının ardından Fethiye ilçesinde 8 Antalya’da ise 2 olmak üzere toplam 10 ayrı adrese operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında 9 zanlı yakalanarak gözaltına alındı. Zanlılar ile birlikte 6 kilo 249 gram esrar maddesi, 1 adet esrarlı sigara ve esrar maddesi satışında kullanılan hassas terazi ele geçirildi.

Muğla Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü’ne getirilen zanlılardan B.K. ile H.S. ifadelerinin alınmasının ardından polis tarafından serbest bırakılırken ifadelerinin alımı tamamlanan M.A., İ.G., E.D., A.Ş., İ.D., M.S. ve D.K. hakim karşısına çıkarılmak üzerine adliyeye sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.