Mersin’de apartmanın 3’üncü katındaki evin penceresine, hiçbir güvenlik tedbiri almadan çinko gölgelik monte etmek isterken yaşanan kaza sonrası büyük bir faciadan dönen 2 kişinin, yaptıkları işte hiçbir bilgi ve tecrübesi olmayan Suriyeliler olduğu ortaya çıktı.

Bir vatandaşın cep telefonuyla kaydettiği ’bu kadarına da pes’ dedirten olay, merkez Akdeniz ilçesi Hamidiye Mahallesi 4209 Sokak’taki 4 katlı bir binada yaşandı. Apartmanın 3’üncü katındaki evin balkon penceresine hiçbir güvenlik önlemi almadan çinko gölgelik monte etmek isteyen şahısların yaşadığı kaza yürekleri ağza getirirken, çinko gölgelik şahısların ellerinden kayıp büyük bir gürültü ile aşağı düşmüş, dengelerini kaybedip sendeleyen 2 kişi ise düşmekten son anda kurtulmuştu.

Dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu büyük bir faciadan dönülen kazaya rağmen çinko gölgelik, aynı kişiler tarafından bu kez ip bağlanarak balkon penceresine monte edildi.

Hem kendi hem de başkalarının hayatını tehlikeye atan Suriyelilerin, yaptıkları işte hiçbir bilgi ve tecrübesi olmadığı ortaya çıktı. Açtıkları küçük bir dükkanda bölgede her türlü tamirat ve tadilat işi yaptıkları belirtilen Suriyeli şahıslar, kameraları görünce kaçamak cevap verdi. Görüntülerdeki kişilerin kendileri olmadığını ve tanımadıklarını iddia eden şahsılar, Türkçe bilmediklerini belirterek olayla ilgili konuşmak istemedi.

"Az daha üzerimize düşecekti"

Öte yandan kazaya şahit olan ve o sırada binanın yakınında bulunan çay ocağı işletmecisi Mutlucan Kara, şahısların hiçbir iş güvenliği olmadan çalıştıklarını belirterek, "Kaynak yaparken çinko aşağı düştü. Biz de aşağıda onları izliyorduk. Çinko az daha üzerimize düşecekti. Normalde her zaman sokakta çocuklar olurdu, ancak o gün çok sıcak olduğu için o sırada kimse yoktu" dedi.

İşi yapanların işin ustası olmayan Suriyeliler olduğunu ifade eden Kara, "Montaj işi oldukça uzun sürdü. Kaza sonrası yukarıdan halat sarkıtıp çinkoyu bağladıktan sonra monte ettiler pencerenin üzerine. Ancak yaşanan kazaya rağmen yine de hiçbir iş güvenliği yoktu" diye konuştu.