ŞANLIURFA, () - ŞANLIURFA Valisi İzzettin Küçük, kentte 199 yeni okul yapılması ile kentte derslik başına düşen öğrenci sayısının 30’lara ineceğini söyledi.
608 bin öğrencisiyle Türkiye'de en fazla 4’üncü öğrenci sayısına sahip Şanlıurfa’nın merkez Karaköprü İlçesi'nde yapımı tamamlanan özel bir okulun açılışı törenle yapıldı. Açılış törenine katılan Vali İzzettin Küçük, son iki yılda kentte 320 okulun açıldığını bu yıl ise 100 yeni okulun açılması için çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Şanlıurfa’da eğitim için yoğun çalışmalar yapıldığını vurgulayan Küçük, yeni yapılacak okullar ile derslik başına düşen öğrenci sayısının 30'lara ineceğini belirterek, "Yetmişlerde olan sınıf mevcudu, 35-40’lara indi. İlçelerde durum daha iyi, sayı 32’lere indi. Yeni yüz okulumuzu da yaparsak il merkezindeki sınıf başına düşen öğrenci sayısı 30’lara inecek" dedi.
Konuşmaların ardından okulun açılışı Vali Küçük, aralarında eski bakan Faruk Çelik'in de bulunduğu AK Parti milletvekili adayları ve protokol üyeleri tarafından yapıldı.

FOTOĞRAFLI