Karaman Belediyesi tarafından restore edilen tarihi Taş Binanın zemin katında oluşturulan Kent Kültürü Müzesi ziyarete açıldı.

Ziyarete açılan Kent Kültürü Müzesinde yaklaşık 400 eser sergileniyor. Karaman’ın en eski resimlerinin yanı sıra, zamanla unutulmaya yüz tutmuş çeşitli meslek gruplarına ait eşyalar, müzenin en dikkat çekici bölümünü oluşturuyor. Ayrıca müzede bu meslekleri icra edenleri temsilen, bal mumundan yapılmış insan figürleri de yer alıyor.

Kent Kültürü Müzesini Karaman’a kazandırarak geçmişe uzanan bir köprü kurduklarını söyleyen Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, “Bizlere miras kalan bu eserler, genç kuşaklara tanıtılıp anlatılmalıdır. Tarihimizi yaşayacağımız bu müzede, terzi, kalaycı, demirci, berber, semerci, tuzcu, arzuhalci, köşker ve nalbant gibi birçoğu kaybolmaya yüz tutmuş meslek guruplarına ait, o günün şartlarında kullandıkları çeşitli aletler sergileniyor. Kent Kültürü Müzesine hemşehrilerimizin ilgisini ve desteğini bekliyoruz. Buraya kazandırılacak eski eserlerle müzemiz daha da zenginleşeceği gibi Karaman kültürü de tanıtılacaktır" dedi.