SİNOP (AA) - Sinop'ta, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yürütülen operasyonda şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Sadık Aparangil için mevlit okutuldu.

Köprücek köyündeki Merkez Camisi'nde okutulan mevlite şehidin ailesinin yanı sıra, Boyabat Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney​, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Sinop Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şefaattin Serten​, Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, Boyabat Cumhuriyet Başsavcısı Salih Şengöz ile vatandaşlar katıldı. 

Mevlitin ardından gazetecilere açıklamada bulunan şehidin babası Recep Aparangil, acılarını paylaşan herkese teşekkür etti. 

"Vatanımızı seviyoruz, vatanımız sağ olsun" ifadelerini kullanan baba Aparangil, şöyle konuştu:

"Bu acılı günümüzde bizi yalnız bırakmayan başta sayın Sinop Valimiz Yasemin Özata Çetinkaya, Boyabat Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, komutanlarımız, resmi ve sivil kuruluşlarımızın temsilcileri ve görevlileri, uzaktan ve yakından gelip başsağlığı dileyen, cenaze töreni ve mevlitimize katılan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Allah kimseye böyle acılar yaşatmasın."

Kaymakam Güney ise şehit Aparangil'in emanetlerine sahip çıkmanın görevleri olduğunu belirterek, "Bizler şehitlerimizin manevi miraslarına sahip çıkmak adına üzerimize düşen bütün görevleri yapmaya hazırız. Onlar bizler için en kutsal varlığı canlarını vermiştir. Şehitlerimizin hatıralarını yaşatmak manevi varlıklarını yaşatmak için ne yapsak azdır" ifadelerini kullandı.