7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan Genel Seçimler için aday adayları müracaatlarına başlarken, AK Parti Kars Milletvekili Aday Adaylığı müracaatını ilk olarak Çetin Erboğa yaptı.
AK Parti Kars İl Başkanlığı’na müracaat eden Çetin Erboğa, ilk müracaat etmenin haklı gururunu yaşayan Erboğa, burada gazetecilere bir açıklama yaptı.
AK Parti Kars Milletvekilliği aday adaylık başvurusunu yaptığını dile getiren Çetin Erboğa, “Geçtiğimiz günlerde sizlerle bir araya geldiğimde “AK Parti olarak ileri demokrasiyi; kişinin vazgeçilmez, devredilmez, dokunulmaz temel hak ve hürriyetleri olarak gördüğümü ifade etmiştim” dedi.
Bu noktada demokrasiyi, halkın geniş boyutlu katılımı ile sürekli geliştirilmesi gereken bir süreç olarak değerlendirmek gerekir kanaatinde olduğunu işaret eden Erboğa, “Hoşgörü, diyalog ve müzakere rejimi olan demokrasi, hukuk kurallarının ve yönetim ilkelerinin vatandaşların rızasıyla ve iradesiyle şekillendiği yönetim biçimidir. Milli İrade kararını verecek. İnanıyorum ki; hoşgörü ve kardeşlik çerçevesinde hak ve adalet kazanacak. Çözüm odaklı siyaset anlayışı ile vatandaşımız kazanacak. Hepimiz kazanacağız. Allah yar ve yardımcımız olsun” şeklinde konuştu.