Çarşamba Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından, hükümlülerin iyileştirilmesi ve topluma kazandırılması amacıyla "Öfke Kontrolü" konulu konferans düzenlendi.
Denetimli Serbestlik Çarşamba Şube Müdürlüğü’nde düzenlenen konferans, Rehberlik Araştırma Merkezi Psikolojik Danışman ve Rehberi Halil İbrahim Taşoğlu’nun sunumu ve 30 kadar hükümlünün katılımı ile gerçekleştirildi.
Öfke Kontrolü konulu konferans ile hükümlülerin davranış ve yaşantılarında öfke kavramının dönem dönem yer alacağı, tüm çabalarına rağmen onları öfkelendirecek olayların olacağı, bu durum karşısında saldırganlıktan uzak, şiddet içermeyen, kendisine ve çevresindekilere zarar vermeyecek şekilde duygularını ifade etme becerisini kazanmalarına, kızgınlığın ve öfkenin yol açtığı duygusal ve bedensel tepkileri azaltabilmelerine, kızgınlık ve öfke tepkilerini kontrol ederek, sorunlu davranışlarını algılamaları ve davranışlarının suça dönüşmesinin önüne geçebilmesine yardımcı olunmaya yönelik bilgiler aktarıldı.
Konferans Çarşamba Denetimli Serbestlik Müdürlüğü personelinin açılış konuşmasının ardından, Psikolojik Danışman ve Rehber Halil İbrahim Taşoğlu’nun sunumuyla devam edildi. Konferansa soru - cevaplarla devam edilerek hükümlülere konferans katılım belgelerinin takdim edilmesi ile son verildi.