İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Çarşamba Şeker Fabrikası'nın hizmete girmesi halinde, bin kişiye iş kapısı olacağını açıkladı.

Şeker Fabrikaları ve 400 bin ton şeker ithalatı ile ilgili açıklama yapan milletvekili Yaşar, "Yıllık 170 bin ton şeker üretebilme kapasitesi olan Çarşamba Şeker Fabrikası çalıştırılması halinde şeker açığının 3’te 1'ini tek başına karşılayabilecek ve bin kişiyi istihdam edebilecek durumda. Böyle bir fabrikanın hizmete girmesi için 130 Milyon TL ayrılamaması iş bilmezliktir" dedi.

Hükümetin 400 bin ton şeker ithalatının önünü açması ile ilgili de "Yıllık şeker ihtiyacının 2 milyon 500 bin ton olduğu düşünüldüğünde 500 bin ton şeker açığı oluşacaktır. Şeker ithali bu açığa çözüm olmaktan uzaktır" diyen Bedri Yaşar, eleştirilerde bulundu.

400 bin ton şeker ithalatı için 320 milyon dolar para ödeneceğini dile getiren İYİ Parti Milletvekili Yaşar, konuyla ilgili şöyle konuştu:
"Çeyrek asır sonra Türkiye 400 bin ton şeker ithal ediyor.400 bin ton şeker yaklaşık 3,3 milyon ton pancardan üretilmektedir. Bu en az 10 bin çiftçimizin üretim yapamaması demektir. Söz konusu pancar orta ölçekli 6 adet şeker fabrikamızın 1 yıl üretim yapmaması kapalı kalması anlamını taşımaktadır. Satılan Şeker Fabrikaları bedeli 400 bin ton şeker ithalatı bedeline denk. Sadece yıllık 170 bin ton şeker üretebilme kapasitesi olan Çarşamba Şeker Fabrikasının çalıştırılması ile şeker açığının 3’te 1'ini bu fabrika tek başına karşılayabilecektir. 2020 yılında Çarşamba Şeker Fabrikasının açılması için gerekli olan tutar 25 milyon TL iken, 2021 yılında 60 Milyon TL, 2022 yılında ise 130 milyon TL’ye çıktı. Bu iş bilmezliktir."

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.