Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi e-Devlet uygulamasıyla öğrencilere kolaylık sağlıyor.
Geçtiğimiz yıl 32 devlet üniversitesinde pilot uygulanan e-Devlet üzerinden üniversiteye kayıt işlemi, bu yıldan itibaren tüm devlet üniversitelerinde hayata geçiriliyor. Bu kapsamda Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesine kaydolacak öğrenciler, kayıt işlemleri şahsen başvurunun yanı sıra e-Devlet uygulamasıyla da gerçekleştirilebilecekler. Konu hakkında Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinden yapılan açıklamada, bütün devlet üniversitelerinde bu uygulamaya geçildiği belirtilerek, “Bütün devlet üniversitesi öğrencileri kayıtları e-Devlet Kapısı’ndan yapılmaya başlandı. E-Devlet Kapısı üzerinden verilen hizmetler her geçen gün artıyor. Geçtiğimiz yıl Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) ile Türksat A.Ş. arasında yapılan işbirliği çerçevesinde ilk olarak 32 devlet üniversitesinde başlatılan e-Devlet Kapısı üzerinden e-Kayıt uygulamasının kapsamı bu yıl genişletildi” denildi.
832 BİN 674 ADAYDAN 514 BİN 213’Ü, E-DEVLET KAPISI MOBİL VE WEB UYGULAMALARI ÜZERİNDEN ÜNİVERSİTE KAYITLARINI YAPABİLECEK
Açıklamada, bu yıl tüm devlet üniversiteleri kayıtlarının e-Devlet Kapısı üzerinden yapılmasına ilişkin çalışmaların, Türksat ile YÖK tarafından tamamlandığını belirtildi. 106 Devlet üniversitesine yerleşme hakkı kazanan 832 bin 674 adaydan 514 bin 213’ünün, e-Devlet Kapısı mobil ve web uygulamaları üzerinden üniversite kayıtlarını yapabilecekleri belirtilen açıklamaya şöyle devam edildi.
“2015-2016 öğretim yılı kayıt döneminde devlet üniversitelerine yerleşmeye hak kazanan öğrenci adayları, e-Devlet Kapısı üzerinden güvenli bir şekilde e-Kayıt sistemini kullanarak, üniversite kayıtlarını yapabilecek. Kayıtlar 28 Temmuz 2015 başlayacak ve 5 Ağustos 2015 tarihinde sona erecektir. 2015-2016 öğretim döneminde devlet üniversitelerine yerleşen öğrencilerin kayıt işlemlerini kapsayacak olan e-Kayıt sistemine, özel yetenek programları ile Yükseköğretim kurumlarınca elektronik kaydı uygun görülmeyen bazı programlar dahil edilmedi. E-Kayıt hizmetinden faydalanmak için PTT’ler aracılığı ile dağıtımı yapılan e-Devlet Kapısı şifresi ile https://www.turkiye.gov.tr adresine ya da e-Devlet mobil uygulamasına giriş yapmak ve e-hizmetler sekmesinde ki YÖK “Üniversite e-Kayıt” hizmetini tıklamak yeterli olacak. Öğrenciler, kayıtlarını başarıyla tamamladıklarını gösteren belgeyi barkodlu olarak alabilecek. Ayrıca web hizmetinde e-Kayıt hizmeti için hazırlanan kılavuza da yer verilecektir. Öğrenci adaylarının kayıt yaptırmak için yerleştikleri üniversiteye fiilen gitmesinin gerek kalmadığı e-Kayıt uygulaması öğrenci adaylarına hem zaman, hem de maddi tasarruf sağlama anlamında katkı sağlayacak.”