Dostlar Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Reşit Ürper, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Manisa Valisi Erdoğan Bektaş’ı ziyaret etti.
Valilik makamında gerçekleştirilen ziyarette Başkan Mehmet Reşit Ürper, Vali Bektaş’a dernek çalışmaları hakkında bilgi verdi. Manisalı olup Manisa dışında eğitim gören yaklaşık 50 öğrenciye burs verdiklerini belirten Başkan Ürper, her yıl Ramazan ayında iftar çadırı kurduklarını, ihtiyaç sahiplerine kömür ve yiyecek dağıttıklarını, yardıma muhtaç ailelerin çocuklarını sünnet ettirdiklerini söyledi. Ürper, Dostlar Eğitim ve Dayanışma Derneği olarak, sosyal faaliyetlerde çeşitli derneklere finansman da sağladıklarını ifade ederek, “Daha önce Manisa’da okuyan yabancı ülkelerden gelen öğrencilere kahvaltı verdik. MUDER bütün dünyadan Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nde öğrenim gören öğrencilerin bürokrasi ile tanışmasını istediği için bize rica ettiler, biz de bu organizasyonu tertipledik. Sayın valimizi, kaymakamımızı, emniyet müdürümüzü, müftümüzü yani Manisa’nın önde gelen bürokratlarını sabah kahvaltısına davet etmek istiyoruz.” dedi.
Vali Erdoğan Bektaş da ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, “Davetiniz için sizlere çok teşekkür ederim. Eğer çok önemli bir programım olmazsa ben de bu gençlerle buluşarak onlarla tanışmaktan mutluluk duyacağım.” şeklinde konuştu.