Geçen hafta başından bu yana tüm yurt ile birlikte Bodrum’da da etkili olan soğuk hava Pazar günü etkisini kaybetti ve sıcaklıklar mevsim normallerine döndü.
Bodrum’da Pazartesi sabah saatlerinden itibaren havanın Güney yönlerinden esmesiyle birlikte hava sıcaklığı 17 dereceye kadar yükselirken zaman zamanda yağmur yağıyor. Güney yönlerinden esen rüzgarın bu geceden itibaren Kuzeyden esmeye başlaması tahmin edilirken bu hafta Bodrum’da en düşük hava sıcaklığı 8, en yüksek hava sıcaklığı ise 17 derece olarak tahmin ediliyor.
METEOROLOJİ UYARDI
Meteoroloji genel müdürlüğünün internet sitesinde yer alan uyarılar ise şu şekilde: “Batı Akdeniz ile Muğla kıyılarında görülen yağışların bu akşam saatlerinden sonra etkisini arttırarak Antalya ve Muğla kıyılarında şiddetli, Antalya’nın batı kıyıları ile Muğla’nın güney kıyılarında yer yer aşırı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmur, Burdur il geneli ile Isparta ve Denizli’nin güney kesimleri ve Antalya’nın iç kesimlerinin yükseklerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve yoğun kar şeklinde etkili olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Batı Akdeniz’de Pazartesi (12.01.2015) akşam saatlerinden itibaren güney ve güneydoğu yönlerden 7 ila 9 kuvvetinde (75-90 km/s) kuvvetli fırtına bekleniyor. Fırtınanın Salı gece saatlerinden itibaren 8 ila 10 kuvvetinde (90-105 km/s) tam fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtınanın Salı günü öğle saatlerinden sonra 7 ila 9 kuvvetinde (75-90 km/s) kuvvetli fırtınaya dönüşmesi ve Çarşamba sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor”