Türkiye Beyazay Derneği 3. Bölge Başkanları toplantısı Düzce’de yapıldı. Düzce Valisi Ali Fidan’da düzenlenen toplantıya katıldı.
Türkiye çapında sosyal sorumluluk projelerinin önde gelen sivil toplum kuruluşlarından Türkiye Beyazay Derneği 3. Bölge Başkanları toplantısı Vali Ali Fidan’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Türkiye Beyazay Derneği tarafından yürütülen Engelli-Engelsiz Herkesi Kucaklayan ‘Aşmak İçin Hareket et’ kampanyasının tanıtılması ve Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın Beyazay Derneği Başkanlarına verilmek üzere imzaladığı Yetki Belgesinin dağıtımı gerçekleştirildi.
Toplantıya Vali Ali Fidan’ın yanı sıra Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar Türkiye Beyazay Derneği Başkanı Lokman Ayva ve 3. Bölge Başkanları ile dernek üyeleri katıldı.
Vali Ali Fidan “Engelli vatandaşlarımızla ilgili son dönemde çok önemli yasal düzenlemeler yapıldı. Bunlar engellilerin sosyal hayata erişimlerinin geliştirilmesi, bir takım sorunlarının giderilmesi, ihtiyaçlarının çözüme kavuşturulması için çok önemli düzenlemeler yapıldı. Bunda lokman Ayva beyefendinin de çok büyük emekleri var. Bu düzenlemelerde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Tabi yasal düzenlemeler yapmakla mesele hallolmuyor. Bunların saha da hayata geçirilmesi, bu mevzuatın uygulanması, bizzat engellilerimizin çözümüne yönelik toplumsal hayata sosyal imkanlara erişimlerinin geliştirilmesine yönelik bizlere düşen önemli görevler var. Bu alanda da biz, eğitimde, sağlıkta, sosyal hizmet alanlarında, yerel yönetimlerin sunduğu hizmetlerde engellilerimize, yaşlılarımıza, çocuklarımıza nasıl imkanlar sağlarız, bunun çabası içindeyiz. Bununla ilgili önemli gelişmeler yapıldı. Sağlık tesislerinde, sağlık ocaklarında, hastanelerimizde engellilerin erişimine yönelik ciddi hizmetler yapıldı. Hakeza Milli Eğitimde çocuklarımızın eğitimlerinin geliştirilmesine yönelik önemli çabalar var. Bir kaç ilimizde olan sadece engelli çocuklarımıza yönelik bir anaokulumuz var. Bu ilimizin bir artısıdır. Gençlik spor alanında önemli projelerimiz var. Bunları tabi geliştirme bizim görevimiz. Bu hizmetleri sunarken sadece kamuya değil de; burada toplumsal bir duyarlılık oluşturmak amacındayız. Burada sivil topluma düşen önemli vazifeler var. Beyazay Derneği bu anlamda çok büyük görevi ifa ediyor. Türkiye Beyazay Derneği Başkanı Lokman Ayva ve Düzce Başkanı Nurullah Çelebiye teşekkür ediyorum. Bize düşen her bir görevde yanınızda olduğumuzu belirtmek istiyorum. Bugün vereceğimiz Yetki Belgelerinde Sayın Cumhurbaşkanımızın değerli eşleri Saygıdeğer Hanımefendinin büyük himayeleri var. Yürüttükleri projeler var. Ben kendilerine de teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. Toplantı Yetki Belgesinin dağıtımı ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.