Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Fen İşleri Daire Başkanı Mustafa Yurt, Samsun Büyük Otel’in ana binasının Cumartesi günü itibariyle yıkılmaya başlanacağını söyledi.
Samsun Büyük Otel’in kıyı kenar çizgisi dışında kaldığını ve mahkeme kararı ile yıkım kararı olduğunu söyleyen Mustafa Yurt, “Bu kapsamda içerisinde oturan oradaki kiracının müddeti doldu ve çıkarttık. Şu anda tahliye işlemleri hızlı bir şekilde devam ediyor. Ama orada çok fazla sayıda taşınmaza ait kapı, pencere parkeler, bordürler, cam, çerçeve, tuvalet taşları, avizeler, klimalar gibi bir binaya ait ne kadar bir şey varsa onların hepsinin sökülmesi epeyce bir zaman aldı. Burada biz Büyükşehir Belediyesi olarak kiracıdan biraz anlayış bekliyoruz. Bugüne kadar gecikmesinin sebebi biraz ufak tefek eşyalara tenezzül edilmesiydi. Ama çok şükür epeyce bir mesafe kat ettik. Pazartesi itibariyle ana binanın sökülmesine başlandı. Havuz, kent merkezinde ihtiyaç duyulan bir mekan. Bu yüzden biz o yüzme havuzunu sökmeyeceğiz, yüzme havuzu duracak. Havuz, kent halkının malıdır, onların hizmetine açacağız” dedi.
Samsun kentinin içerisinde bin 500 kişilik toplantı yapmaya uygun salon bulabilmenin zor olduğunu söyleyen Yurt, “Orada Büyük Otel’in büyük balo salonu olarak geçen ek binayı, o cam binayı biz yine aynı şekilde toplantı salonu olaraktan saklayacağız. Onun dışında oradaki yan binayı, ana binayı hepsini yıkacağız. Dünyada ve Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde çok çeşitli yıkım metotları var ama biz herhangi bir kazaya neden olmamak, etraftaki ağaçlara, hemen yanında raylı sistem güzergahına ve yola, yan tarafta havuza, balo salonuna zarar vermemek için ana binayı özenle ve dikkatle yıkmamız gerekiyor. Onun için o binaları biz klasik usulde kompresör ile, el tabancalarıyla ve el işçiliği marifetiyle yıkacağız. Cumartesi günü yıkma işlemine fiilen başlayacağız” diye konuştu.