Bursa Girişimci İşadamları Derneği (BUGİAD) Gıda Komitesi, Bursa'nın ulusal markaları arasında yer alan Eker Süt Ürünleri'nin Mustafakemalpaşa'daki fabrikasına teknik gezi düzenledi.

    BUGİAD Gıda Komitesi Başkanı Tayfun Kurdal, Eker gibi ulusal platformda kendi kanıtlamış bir Bursa markasını ziyaret etmekten mutluluk duyduklarını dile getirdi. Bursa'nın ulusal ve uluslararası arenada iş yapan birçok markaya sahip olduğunu vurgulayan Kurdal, bu markalara yenilerinin eklenmesi gerektiğini ifade etti.

    Markaları arttırmak için Bursalı iş adamlarının sürekli çalışması gerektiğinin altını çizen Kurdal, "Yerelde çalışan iş adamımız ulusala, ulusalda çalışan iş adamımızda uluslararası arenaya açılmak istiyorsa yılmadan çalışmalı. İşadamlarımızın bu hedefe ulaşması noktasında da BUGİAD gibi siadlara büyük görevler düşüyor. BUGİAD olarak gerçekleştirdiğimiz yurtiçi ve yurtdışı gezileri, ulusal ve uluslararası çalışan firma ziyaretleri ve verdiğimiz eğitimler ile iş adamlarımızın bu yolda hep yanında olmaya çalışıyoruz.” dedi.

    ÇETİN: EN BÜYÜK YATIRIMI BURSA'YA YAPTIK

    Eker Satış Koordinatörü Murat Çetin ise fabrikanın 2012 yılında faaliyete geçtiğini belirtti. Çetin, şu bilgileri verdi: “2009 yılında yatırımına başlanılan ve 2012 yılı başı itibariyle tümüyle faaliyete giren fabrikamız, Türkiye’nin süt endüstrisinde en gelişmiş teknolojiye sahip fabrika olma özelliğini de elinde bulunduruyor. Fabrikamız, 120 dönümlük arazi içinde, 25 bin metrekare kapalı alana ve günlük 600 ton süt işleme kapasitesine sahip. Eker Süt Ürünleri olarak en büyük yatırımımızı Bursa'ya yaptık. Bu da Bursa'dan çıkan bir markanın şehrine duyduğu vefayı gösteriyor.”