Kısa adı AKAÇMER olan Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Anne ve Çocuk Eğitimi Uygulama Ve Araştırma Merkezi, Antalya’nın Manavgat ilçesinde faaliyetlerine başladı.
Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Manavgat Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hacer Bakır Sert, AKAÇMER’de anneler ve 10-16 yaş arasındaki çocuklara eğitimler verileceğini belirterek, özellikle annelerin kendilerini ve çocuklarını yetiştirmede ihtiyaç duydukları temel eğitimler ile ilgi alanlarına göre hobi edinebilecekleri alanlarda eğitimlere ağırlık verileceğini söyledi.
Merkezde iletişim becerileri, değerler eğitimi, ev ekonomisi, sanat ve toplum, sağlık bilgisi ve çevre bilinci, girişimcilik, eğitimde ailenin rolü, medya okuryazarlığı, kadın ve hukuk, dünya mutfakları, psikoloji, çocuk gelişimi, yabancı dil gibi derslerin okutulmasının planlandığını belirten Doç. Dr. Hacer Bakır Sert, "Merkezde çocukların alanında uzman akademisyenler gözetiminde, yaparak, yaşayarak ve eğlenerek öğrenmesi planlanmaktadır. Çocukların, eğlenceli bir ortamda bilim, sanat ve spor ile erken yaşta tanışmaları, bilimsel, eleştirel düşünme becerileri kazanmaları amaçlanmaktadır. Bu bağlamda yaz okulu programları, bilimsel geziler ve bilimsel modüller hazırlanacak ve gençlerin ilgisine sunulacak. Pogramlara katılanlara Akdeniz Üniversitesi tarafından ‘Katılım Sertifikası’ verilecek" dedi.