Gülay KUYUCU/VAN, () - VAN'da KESK öncülüğünde Emek Partisi (EMEP), Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile bazı sivil toplum örgütlerinin katılımıyla '1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü' kutlandı. 
Mitinge gelenler, sloganlar eşliğinde mitingin yapılacağı Kültür Sarayı kavşağında kadar yürüdü. Güvenlik önlemlerinin alındığı mitingde, gelenler aranarak alana alındı. Kutlamalara, EMEP Genel Başkan Yardımcısı Şükran Doğan, HDP Van milletvekili adayı Yurdusev Özsökmenler, Van Büyükşehir Belediye Başkanıvekili Hatice Çoban, HDP, DBP, EMEP Van İl Eş Başkanları ve vatandaşlar katıldı. Mitingde konuşan HDP Van milletvekili adayı Özsökmenler, yaşamını iş kazaları nedeniyle yitirenlerin sayısının sadece 2014 yılında bin 850 olduğunu söyledi.
Barış sürecini de değinen Özsökmenler, "Cumhurbaşkanı sarayında oturmuş, keyif çatarken, 'Barış süreci bitti. Masa kalktı. Kürt sorunu yoktur' diyor. Diyoruz ki hele bir dur. Bu o kadar kolay değil. Barışın sahipleri var. Barışın sahibi sen değilsin. Barışın sahibi Sayın Öcalan'dır, HDP'dir, halklarımızdır, emekçilerdir. Sen istediğin kadar masayı devir. O masayı kurmak zorunda kalacaksın. Bir kez daha o masaya oturmak zorunda kalacaksın" diye konuştu. 
Kürtçe şarkılarla halay çekilen mitinge katılan bazı LGBT'liler ise ellerindeki 'Yasak ne ayol', 'Kapitalizme karşı LGBT'liler burada', 'İşçi ibne el ele cinsel sınıfsal devrime', 'Translar vardır' yazılı pankartlar taşıdı. Miting olaysız bir şekilde son buldu.

FOTOĞRAFLI