Ordu’nun Kabadüz ilçesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 100. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Törene Kabadüz Kaymakamı Zafer Özçelik, Belediye Başkanı Yener Kaya, İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Birkan Bağcı, İlçe Emniyet Amiri Başkomiser Mehmet Ali Garip, kurum müdürleri, vatandaşlar, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
İlk tören Kabadüz Merkez ilköğretim önündeki Atatürk Anıtına çelenklerin konulmasıyla başladı. Ulu Önder Atatürk ve şehitlerin anısına saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.
Daha sonra Kabadüz Çok Programlı Anadolu Lisesi Salonunda devam eden kutlamalarda, Kabadüz ÇPAL Tarih Öğretmeni Semiz tarafından açılış konuşması yapıldı. Konuşma sonrası öğrenciler tarafından hazırlanan oratoryo, türkü ve şiirlerden oluşan koro dinletisiyle programda duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Hafta dolaysıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyeler verildi.
Tören sonunda, Kabadüz Kaymakamı Zafer Özçelik, Belediye Başkanı Yener Kaya, İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Birkan Bağcı, İlçe Emniyet Amiri Başkomiser Mehmet Ali Garip ve İlçe Müftüsü Faruk Ana ile birlikte Esenyurt ve Derinçay mahallerinde ikamet eden şehit ve gazi ailelerini ziyaret etti.
Öte yandan İlçe Müftülüğü tarafından Merkez Camisinde anma programı gerçekleştirildi, Kabadüz Belediyesince Şehitlerin anısına çam fidanı dikildi.