Bursa’da iş ortaklarıyla bir araya gelen Microsoft, bilişim dünyasındaki son gelişmeleri ve Microsoft Türkiye’nin kurumsal çözümler konusundaki uzmanlığını paylaştı.
Türkiye’nin bilişim gücü Microsoft, verimlilik sağlayan iş çözümleriyle işletmelerin gücüne güç katıyor. Türkiye’yi il il dolaşarak işini daha da geliştirmek isteyen iş ortaklarıyla “Hep Beraber Yarına” toplantıları düzenleyen Microsoft, Bursa’da iş ortaklarıyla buluştu. Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Halil Gökoğlu ve Microsoft Türkiye Windows İş Grubu Yöneticisi Kadir Şener’in de katıldığı toplantıda, Microsoft’un işletmelerin verimliliğini artıran yeni teknoloji çözümleri üzerinde duruldu. Türkiye’de de bilişim sektörünün büyüdüğüne dikkat çeken Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Halil Gökoğlu, "Microsoft’un Boston Consulting Group’a yaptırdığı global araştırmaya göre Türkiye’de faaliyet gösteren KOBİ’lerin teknoloji kullanımı yüzde 10 artsa, 15 milyar dolar ek gelir ve 360 bin yeni istihdam fırsatı çıkıyor. Türkiye’de Microsoft Türkiye kazandığı her 1 dolara karşılık iş ortaklarına da 14,75 dolar kazandırıyor. Türkiye’nin sosyoekonomik gelişmişlik sıralamasında 6’ncı sırada yer alan Bursa, bilişim alanında önemli bir potansiyele sahip olduğunu ve bilişim alanında doğru insiyatif, yönlendirme ve desteğe ihtiyacı olduğuna inanıyoruz. Microsoft’un teknolojik altyapı, bilgi ve network alanındaki gücü ile Bursa’lı kurumlar için doğru iş ortağı olduğuna inanıyoruz. Amacımız yerel girişimcilerin gücüne teknolojiyle güç katmak ve global platformlara taşımak. Biz Microsoft Türkiye olarak iş ortaklarımızla birlikte başarı öykülerine imza atıyoruz. Bunların arasında Bursalı çok değerli işletmeler bulunmasından da mutluluk duyuyoruz” dedi.
Microsoft Türkiye’nin kurumsal bilişim çözümleri konusundaki uzmanlığıyla Türkiye’nin pek çok ilinde olduğu gibi Bursa’da da kurumların gücüne güç kattığını ifade eden Windows İş Grubu Yöneticisi Kadir Şener de Windows 10’un yeni bir dijital çağın habercisi olduğunu ifade ederek, işletmelere ve son kullanıcılara sunacağı avantajları paylaştı.