İZMİR, () - İZMİR'de, PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'ye yönelik Torbalı ve Menemen ilçelerinde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 16 kişinin sorgularının tamamlandığı, adliyeye sevkedilecekleri açıklandı.
PKK'nın gençlik yapılanması Yurtsever Dervrimci Gençlik Hereketi (YDG-H)'ne yönelik operasyon hazırlıkları yapan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Menemen ve Torbalı ilçelerinde belirledikleri adreslere gitti. Özel Harekat Şube Müdürlüğü, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne bağlı polislerini de destek verdiği operasyonda, Menemen Asarlık Mahallesi ile Torbalı'da, toplam 16 kişi gözaltına alındı. Polis, uyarılara rağmen içeridekilerin açmadığı kapıları, koçbaşı ile kırıp girdi.
ÖRGÜTSEL DÖKÜMAN BULUNDU
Evlerdeki aramalarda, av tüfekleri ile tabanca bulan polis, ayrıca çok sayıda örgütsel doküman da ele geçirdi. İzmir'e getirilen terör örgütü üyelerinin sorguları tamamlandı. Savcıdan gelecek talimata göre zanlıların, 8'inin Torbalı, kalan 8'inin ise, Menemen adliyesine gönderileceği öğrenildi. Bu arada ele geçirilen silahların herhangi bir olayda kullanılıp kullanılmadığının saptanmasıyla ilgili olarak da, incelemenin sürdüğü açıklandı.