İZMİT (Kocaeli), () - İZMİT'te Topçular Mahallesi sakinleri evlerinin hemen yanında bir telefon operatörü tarafından kurulan baz istasyonunun kaldırılması için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne dilekçe verdi.
Topçular Mahallesi Numan Sokak adresinde bir telefon operatörü tarafından geçen hafta mahalle sakinlerinin itirazlarına rağmen baz istasyonu kuruldu. Baz istasyonunun kurulmasına tepki gösteren Topçular Mahallesi sakinleri 230 imza topladı. Mahalle sakinleri daha sonra baz istasyonunun kaldırılması için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne topladıkları imzaları ve şikayet dilekçesi verdi. Topçular Mahallesi Muhtarı Naz Hanım Yazar da mahalle sakinlerine destek olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
"Baz istasyonunun kurulmasını istemediğimizi birçok kez söyledik. İnsan sağlığı için zararlı olduğu için baz istasyonunun kaldırılmasını istiyoruz. Evlerle arasında 20 metre mesafe var. Kocaeli’de zaten yeterince sanayi tesisi var ve kanser vakaları çoğalıyor. Çocuklarımız ve evlerde bizlerle kalan yaşlılarımız var. Radyasyona maruz kalmalarını istemiyoruz." 

FOTOĞRAFLI