İstanbul,() - THE North Face Kapadokya Ultra Trail, Ultra-Trail World Tour tarafından Fransa'nın Paris kentinde düzenlenen "2015 Ultra-Trail World Tour" ödül töreni ve 2016 yarış takviminin tanıtıldığı basın toplantısında "Future Event" unvanını aldı.

Kapadokya Ultra Trail 110 km koşu rotasının dünya turları arasında yer alması için en önemli adım olarak kabul edilen "Future Event", uluslararası katılımın artması ve önde gelen sporcuların Kapadokya'da boy göstermesi yarışma seviyesinin artmasına katkıda bulunacak.

The North Face Kapadokya Ultra Trail'de koşan yüzlerce sporcunun katılımı ve olumlu görüşleri yanı sıra UNESCO Dünya mirası listesinde yer alan coğrafya, Kapadokya'yı çevreleyen 110 km uzunluğundaki koşu parkurunun dünyaya açılmasında etkili oldu.

2015 yılında 761 sporcunun mücadele ettiği The North Face Kapadokya Ultra Trail böylece henüz ikinci yılını geride bırakırken Ultra-Trail World Tour 2016 takviminde "Future Event" olarak yerini aldı. 2016 yılında 22-23 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek olan organizasyon peribacaları, kaya kiliseleri, yeraltı şehirleri ile çevrili koşu rotalarında 110 km yanısıra, 60+ km ve 30+ km mesafelerde eşsiz Kapadokya parkurlarında sporculara unutamayacakları bir koşu deneyimi yaşama fırsatı sunuyor.

YARIŞLARA KATILMAK İSTEYEN SPORCULAR KOŞU PASAPORTUNA SAHİP OLACAK

Ultra-Trail World Tour yarışlarına katılmak isteyen sporcular bir koşu pasaportuna sahip oluyor. 2016 yılı takviminde "Future Event" unvanı alan The North Face Kapadokya Ultra Trail mücadelesi bu sayede dünya genelindeki 13 yarış arasına katılarak adından söz ettirmeye hazırlanıyor. World Tour takvimine girmesi ardından sporcuların Kapadokya'da uluslararası koşu pasaportu ile koşması mümkün olacak. Koşu pasaportu sisteminde sporcuların tamamladığı her yarış pasaporta işlenirken, yarış ardından vize sayfalarına yapıştırılmak üzere bir vize bandrolü gönderiliyor. Ultra Trail World Tour müsabakalarını bitiren her katılımcı ayrıca performansına göre puan kazanıyor. Her sporcunun yılsonunda topladığı puanlara göre Dünya sıralaması belirleniyor ve Ultra-Trail World Tour liderleri belli oluyor.

ULTRA-TRAİL WORLD TOUR MÜSABAKALARINA DAHİL OLMA SÜRECİ NASIL GERÇEKLEŞİYOR?

100 km üzerinde mesafeye sahip, sembol haline gelmiş coğrafyalar, en az 500 sporcu üzerinde katılımın gerçekleştiği popüler ve 20'nin üzerinde ülkenin temsil edildiği çok uluslu müsabakalar, en az 2 yıldır düzenleniyor olma kriterini yerine getiriyor ise "Ultra Trail World Tour"un görevlendirdiği koşu elçilerinin değerlendirmesine tabi tutuluyor. Koşu elçisi parkuru koşarak tamamlıyor ve organizasyonun tüm detayları hakkında kapsamlı bir rapor hazırlayarak üyelerin değerlendirmesine sunuyor.

2015 ULTRA-TRAİL WORLD TOUR İSTATİSTİKLERİ

2015 yılında toplam 13.649 sporcunun katıldığı, her biri 100 km'nin üzerindeki 11 World Tour katılımcılarının %69'u katıldıkları müsabakayı tamamladı. Ultra Trail du Mont Blanc (Fransa), Grand Raid de la Réunion (Fransa), Ultra-Trail du Mont Fuji (Japonya), Marathon des Sables (İspanya) ve Lavaredo Ultra Trail (İtalya) katılımın en fazla olduğu 5 müsabaka olarak kayda geçti.

(FOTOĞRAFLI)