Edip TEKİN / BURSA, () – BURSA’nın Yenişehir İlçesi'nde dün gece iki grup arasında çıkan gerginliğe ilişkin Bursa Valisi Münir Karaloğlu sağduyu çağrısı yaptı. Karaloğlu, "Komşumuzun işyerine, evine, aracına zarar vererek terör örgütünün amacına kimse hizmet etmesin. Herkes çocuğuna sahip çıksın" dedi.
Bursa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 93'üncü yıldönümü kutlama programına katılan Vali Karaloğlu, törenden sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Dün gece Yenişehir'te karşıt görüşlü iki grup arasında çıkan 8 kişinin saçmalarla yaralandığı 7 kişinin de gözaltına alındığı olaylarla ilgili konuşan Vali Karaloğlu, Türkiye olarak zor bir süreçten geçildiğine dikkat çekerek şunları söyledi:
"Birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi güçlendirmemiz gereken bir süreçteyiz. İnsanımız teröre karşı tepkisini koymakta sonuna kadar haklı. Hep beraber terörü lanetleyelim. Bin yıldır bu topraklarda kardeş olarak yaşadığımız aynı şehri, aynı mahalleyi, aynı sokağı, aynı apartmanı, aynı işyerini, aynı tezgahı paylaştığımız insanlara zarar verecek eylemlerden hareketlerden kaçınalım. Vatandaşlarımıza sesleniyoruz, onları seviyoruz, onların milli hassasiyetlerini anlıyoruz ama bu saatten sonra yapacakları yanlış hareketler terör örgütünün ekmeğine yağ sürecektir. Terör örgütü 30 senedir bu ülkede Türk- Kürt kavgası çıkarmaya çalıştı, inşallah başaramayacak. Bugün kendi komşumuzun işyerine, kendi komşumuzun evine, aracına zarar vererek terör örgütünün amacına kimse hizmet etmesin. Anneler- babalara çağrım, çocuklarına gençlerine sahip çıksın. Herkes çocuğuna sahip çıksın. Artık gençlerimizi sokaktan çekelim. Devletine herkes güvensin. Bu devlet güçlüdür ve terör örgütünün hakkından gelir. Kimsenin bunda şüphesi olmasın. Ne olur Bursalılar bize yardımcı olsunlar. Çünkü biz tekrar tekrar bunları yaşamak istemiyoruz."
FOTOĞRAFLI